Happy new year!

Från mig här i Luleå önskar jag eder alla en trevlig nyårsafton :) Nu drar jag och maken iväg på skoj. Tjing!


June Leeloo

Är min nya absoluta favoritkonstnär! Ni måste kolla in det hon målar, det är fantasifullt, snyggt, modernt och asieninspirerat! Kan det bli bättre?

Jag vill också kunna måla så och ha inspiration som henne!

 

Kolla in hennes MySpace om ni vill se mer av det hon gör - det är värt det! Kvinnomotiven som hon målar är jättevackra och helt fantastiskt detaljrika, kolla bara in blomman i hennes hår!


God morgon, öhhh...

Vilken knasig morgon! Maken hade ställt klockan på 10 för vi skulle upp tidigt och flytta bilen eftersom garaget var stängt igår när vi kom från Jennys föräldrar. Men klockan ringde aldrig! Med andan i halsen:

Oh noo! Inte p-böter som avslutning på året!

Men vi hade tur. För bilen var borta.

*Elin låter dramatiskt tystnaden lägra sig*

nejnej, den var inte stulen. Turligt nog behövde makens föräldrar bilen under morgonen så de hade tagit den och sedan lämnat den vart den skulle vara. Pjuh. Men som sagt, eftersom klockan inte ringde och eftersom jag och maken, nu när vi är förkylda, har gått tillbaka i utvecklingen till ett tidigt tonårsstadie så sov vi till halv ett.

Ångest.

Men nu ska vi springa och köpa något gott och alkoholfritt till Matildas lilla party, eftersom varken jag eller maken dricker.

Angående gårkvällen igår måste jag ju bara berätta ^^

Min fina vän Jenny som för tillfället är i Ecuador (tidigare England) hade skickat en julklapp till mig som hamnat hos hennes föräldrar. Hennes rara och goa mamma ringde mig och undrade hur vi skulle lösa det hela. Jag tog maken under armen och åkte ut till Hertsön på en liten fika och för att plocka upp nämnda julklapp. Trodde det hela skulle ta en timma max. Men efter mycket prat med Jennys fantastiska föräldrar, fyra pingismatcher och massa fika var klockan helt plötslingt halv elva. Gött!

(så om du läser detta Jenny så ska du veta att dina föräldrar är superfina! Och din pappa är grym på pingis!)

Sovdags men ytliga bekymmer

Nyårsfirandet med Matilda blir bara bättre. Pga lite förvecklingar, dubbelbokningar och sånt så kommer vi nu istället för lite lösa planer för morgondagen ha en fin trerätters middag att se fram emot ^^ Med lite mer folk också! Var som sugen på en riktig mysig tillställning/party med både nytt och gammalt folk, inte bara en stilla hemmakväll med svärpäronen (inte för att det skulle vara dåligt, men jag längtar efter lite polare också!)

Nu till det roliga dilemmat. Efter mellandagsrean har jag kompletterat min nyårsgarderob med lite nya accessoarer + en ny klänning. Vad ska jag ha på mig? ;)

Outfit nr 1:

Ursäkta extremt dåliga foton! Detta utgör första looken med en klänning från H&M, armband från H&M och det söta halsbandet med rosetten från JC. Skulle ha antingen grå eller lila leggings till.

Outfit nr 2:

Min söta sammetsklänning med diverse småprylar till: armbandet från H&M, diademet m. rosett från Lindex och söta örhängen från JC. Till skulle jag ha mina grå strumpbyxor.

Outfit nr 3:

 


Mitt snygga fynd från Vila: en schysst ballongklänning i korallfärg, halsband från JC, diadem från H&M + ett par svarta leggings.

Hm, det är sällan jag har lite att välja bland, men nu har jag det! Wohoo!

En liten bild på alla tre, lite halvkasst uppslängt på bäddsoffan/dubbelsängen.

 

Nopp, ska sova nu. Om någon orkar förbarma sig över mig så får i gärna säga vad ni tycker. Nu när jag har chansen att vara lite ytlig måste jag ju ta den ;D Och tro mig när jag säger att jag inte ofta behöver fundera ut vad jag ska ha på mig eftersom jag sällan har något att ta på mig! Sov gott och god fortsättning in i det nya året!


Mitt 2009

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Jag gifte mig den 15/8, åkt helikopter och tittat på renmärkning i Sarek!

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Japp, jag lovade mig själv att 2009 skulle bli "mitt" år och jag kunde inte fått ett bättre år!

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Min gamla bästis Johanna från grundskolan fick en vacker liten dotter.

4. Dog någon som stod dig nära?
Nej, tack och lov inte det. Eller, jo vår familjehund Amanda hade blivit gammal och trött. Hon somnade in i Oktober - alltid saknad!

5. Vilka länder besökte du?
Hm, få se nu... Sverige, sverige och Jokkmokk

6. Är det något du saknar år 2009 som du vill ha år 2010?
Njä. Kanske en liten hundvalp i så fall eftersom jag försöker förmå mig själv att inte skaffa barn förrän om några år.

7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas?
den 1/1 då älskling friade och 15/8 då han sa "Ja" till mig i kyrkan.

8. Vad var din största framgång 2009?
Att jag har gjort 10 av 12 rester i skolan och så gott som helt kommit ikapp!

9. Största misstaget?
Öhhh. Inget tror jag. Kanske att jag inte orkat mer och inte pluggat duktigt som jag borde.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Mindre Hasper-relaterade skador, ett släng influensa i januari och några envetna förkylningar (typ nu)

11. Bästa köpet?
Min bröllopsklänning utan tvekan... eller vänta! Jag kan nog säga att bröllopet i stort var det bästa köpet - väl investerade pengar :)

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Bröllop. Kläder.

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Duuh! Gissa ni ;)

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009?
Har lyssnat oförskämt lite musik i år, men det blir väl Honey and The Moon som bror, Anna och Samuel framförde på vår bröllopsfest!

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare?
Happy happy happy. Fast riiiktigt trött stundvis.

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Pluggat. Hållit kontakten med vänner.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Sovit.

18. Hur tillbringade du julen?
I familjens sällskap hos världens bästa mormor. Maken var självfallet där och pussade mig!

19. Blev du kär i år?
Ännu mer kär! :D

20. Hur många one night stands?
Jag ska nog inte uttrycka vad jag faktiskt tycker om one night stands, men det är inte positivt. Så gissa hur många jag hade. Nada baby, nada.

21. Favoritprogram på TV?
Kollar inte på tv mer än någon gång om året. Typ CSI och sånt gillar jag. Nej vänta! Bäst är ju House!

22. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Hatar ingen.

23. Bästa boken du läste i år?
bibeln och alla sju böcker om Aurian av Maggie Fury

24. Största musikaliska upptäckten?
Opera

25. Något du önskade dig och fick?
Ett fantastiskt bröllop och minnen för livet

26. Något du önskade dig men inte fick?
Hund.

27. Årets bästa film?
Oj, jag älskar ju film. Blir svårt att välja. Hoppas på Avatar, men annars säger jag "Marly and I" som jag grät floder till, hihi.

28. Vad gjorde du på din födelsedag 2009?
Fyllde 21 och hade litet kalas hemma med god misslyckad fryst daimtårta. Malin hade kommit hem från Kina så jag fick coola kinesiska målargrejer ^^

29. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Om jag kommit igång och tränat tidigare.

30. Vad fick dig att må bra?
Vänner, vila, bröllop och maken!

34. De bästa nya människorna du träffade?
Josef som är konfirmandledare - han är sjukt rolig!

I'm back!

Nu Sandra ska det bli två gånger om dagen! Har äntligen fått nätverk här hos svärföräldrarna så nu ska jag blogga järnet för att komma ikapp allt det jag inte hunnit skriva om!!

+ att det blir bilder nu mera eftersom älskligen gav mig en förträfflig kamera i julklapp som jag nu springer omkring med överallt! Här ska ni få en uppdatering i bilder och text.

I alla fall. Är just nu i Luleå hos svärföräldrarna. Vi har det mysigt och lugnt. Firade en kompis förrgår som fyllde 20 år! (grattis Congas) och dagen innan det, dvs i söndags firade vi svärfar som fyllt 50 år! Grattis grattis! Då var det mycket folk här ska ni veta, men I och J var också med så det hela gick att överleva.

Dom är superfina!
Imorgon är det sista dagen på året 09 som verkligen varit ett superbra år. vem vet vad som händer 2010, men jag känner på mig att det är något bra ^^ På fredag ska jag träffa Ina, en gammal gymnasiekompis på lite fika - det ska bli jätteroligt. Har inte sett henne sen bröllopet men även då hann vi inte prata något alls! Det är så med bröllop - så mycket som händer hela tiden, så mycket folk men ingen tid alls! Efter lite fika och prat så ska jag och älsklingen gå på restaurang och sen blir det bio. Vi ska se Avatar som jag tror är superbra. Vi firar lite grann att det är ett år sen han friade till mig ^^

Imorgon på självaste nyårsafton ska jag och älsklingen träffa Matilda aka Dockan och spendera en helmysig kväll med henne. Hon är au pair på Irland men är hemma över jul, så då måste man passa på att träffas :)

Annars händer väldigt lite. Tillvaron är lugn. Och förkyld. Men det är skönt att få ladda batterierna inför en ny späckad termin i Uppsalensis. Skriver också massor! Är uppe i närmare 30 sidor nu som jag skrivit de senaste två veckorna. Tror minsann att jag faktiskt kommer bli färdig med bok 1 snart!

Ska nog även springa iväg och köpa VeckoRevyn snart. En av mina favoritbloggare - Fru Sofia - är med i den så då måste jag ju kolla in det ;)

Skriver mer sen, nu pockar inspirationen på mig så jag ska skriva lite mer :D

och
Före                                                 Efter

Jag och I fixar oss lite inför 50 års kalaset! Det brukar bli en hel del spex och tokigheter då! Ville bara visa vilka puddingar vi kan vara om vi försöker ;D Lägg märke till min otroligt heta Günter-min i första bilden, hih.

Snabbis!

Ska dra iväg till tåget om tio minuter och jag är nästan klar med packningen ;) Nu bär det av till Luleå!! Yihaa!!
Skriver mer senare :D
By the way - jag fick en kamera av maken i julklapp!! Ni ska få se sen! Kramar till er

Förresten...

... jag ångrar mig! Jag ska bli bättre på att uppdatera redan innan jul! Så ge inte upp om mig :D

I've been bad!

Och inte uppdaterat på en vecka. Det var svårare än jag trodde att hålla igång när jag är hemma hos mamma! Dels för att jag inte kan sitta vid min egen dator som jag är van vid men också för att vi alltid har så mycket kul för oss här hemma ^^ I lördags kom maken dessutom hit så då har det blivit extra pussigt och mysigt dvs. då har han fått all tid i stället! :D

Sen har jag fått agera taxi en hel del också eftersom jag är den enda av mina syskon som har körkort! Så då har det blivit många vändor in till stan för att mina kära syskon skulle julklappsshoppa. Vad gör man inte för dom? ^^

Sen så har jag inte haft tid med bloggen av en kreativ och underbar anledning: jag har dundermycket inspiration just nu så jag sitter mest och skriver hela dagarna från 12.00-04.00 så jag är trött men helt lyrisk! Har inte haft en sån här inspirationskick på över ett år, även om jag skrivit sporadiskt mellan studierna. För er som undrar arbetar jag med ett bokprojekt och just nu skriver jag alltså på första romanen av tre. Jag har haft idén till serien i 7 års tid, men eftersom man kanske inte är den bästa författaren vid 13 års ålder så har jag skrivit om manuset från grunden, så nu börjar jag äntligen bli nöjd. Det är en fantasyroman (jag är en fantasynörd) och de senaste dagarna har jag producerat ca 17 sidor till mitt redan 150 sidor långa manus, but I've got a long way to go. Men jag har planerat böckerna i detalj och har allt färdigt i huvudet, det gäller bara att skriva när jag får/tar mig tid.

Det är en stor dröm för mig att bli en utgiven författare och en dag kommer den drömmen att bli verklighet :)
Ha det gött, ni få som kanske orkar titta in till min blogg trots bloggtorkan. Jag lovar att jag kommer bli en bättre bloggare lagomt efter jul ;D Kramar till er alla i alla fall!

Svarta tomten

Hos min kära far fick vi idag celebert besök av en barndomsskräckis nämligen Svarta tomten. Min pappa är en sjuk människa, av den bra sorten. När jag var liten berättade han en spännande historia till mig och min bror Jonathan när vi bråkade på julafton. Han berättade att om barnen inte var snälla så skulle inte tomten komma, utan istället kom Svarta tomten som hade en yxa istället för en julklappssäck.

Jag och bror var snälla hela julafton.

Fast mamma blev inte direkt glad när hon frågade oss varför vi inte slutade stirra ut i mörkret från köksfönstret, och varför vi var så tysta. I alla fall så fick vi alltså besök av Svarta tomten ikväll. Det var ju som sagt lilla julafton hos pappa och Maria eftersom de bäda är bortresta under julen. Min bror filmade denna lilla video (bli inte arg på mig Ost för att jag lägger upp den! Du lägger också upp den ju!) på denna legendariska onda varelse, se och bli rädda gott folk.

Och för all del försök förbise att jag har haft bättre hårdagar ;)


Godhjärtad bror

Som lånar ut sin dyrgrip till mig. Så skönt att kunna använda ett riktigt tangentbort, inte den där klossen med jättetangenter. Och sååå skönt att inte internet bara bestämmer sig för att göra mitt liv surt, hehe. Nää, jag är betydligt gladare nu. Har bakat pepparkakor hela eftermiddagen, det blev många grisar och en jättestor pepparkaksgumma som jag ska måla med glasyr senare ^^ Ska strax iväg till pappa, vi ska ha lilla julafton typ för nästa vecka åker han och hans sambo Maria till Madeira över jul! Så idag blir det pappas specialitet till middag! Smörgåstårta!! Mums!


Tänkte ge er en kort sammanfattning av gårdagen som blev otroligt lyckad. Mormors tjejfest är bland årets höjdpunkter! Menyn bestod i år av:

  • Förrätt: Pilgrimsmusslor på avokadosallad
  • Huvudrätt: Stekt lammfilé med risotto och rosmarinsås
  • Efterrätt all made by me: Det vinnande bidraget i kladdkake-SM 09, en kladdkaka med kanel och kardemummafudge. (Precis så mumsigt som det låter)
Vi initierade Anna som nu fyllt 18 i år och därmed fått tillträde till denna festlighet. Vi pratade på en himla massa, skrattade, åt till vi storknade, lekte lekar! Bland lekarna var det den där man får en kändis/karaktär/djur på en lapp som man sen får ställa frågor om för att försöka ta reda på vad som står på lappen  (typ som galenpanna). Mormor fick Televinken (gammalt I know) och efter att ha gissat på människa och djur (vi menade ju att Televinken var en docka/karaktär) så spårade hon ut totalt och började gissa om det var en mossa, en ande eller rökelse?!! Vi bara skrattade. Men niu ska bara veta vilken liten fuskis hon är ^^Hon höll sig aldrig till reglerna och hjälpte hela tiden min mamma med ledtrådar, haha.

Om bror låter mig låna hans dator då och då (det har jag ju ändå rätt till med tanke på hur han ockupperade min dator i Uppsala) så kanske julens bloggande är räddat! Ska låna några bilder av min kusin Anna från tjejfesten så får ni se hur mysigt vi har det en gång om året i december ^^ Mamma och mormor hade räknat ut att det var det 18:e året i år som tjejfesten hölls, så 2011 blir det 20 års jubileum! Nu ska vi rulla men jag skriver mer i kväll och förhoppningsvis har jag även fixat några bilder. Håll tummarna för mig att jag får mig en digitalkamera i julklapp!

Förfärad!

Insåg precis att min blogg är tokful på mammas dator!

Sen förlorade jag precis den lilla julidyll som jag nyss försöt beskriva innan mammas uråldriga bajsskitihörnet dator bestämde sig för att stänga ner internet plötsligt. Jag hann som tur var spara det jag skrivit med det geniala Ctrl+C men hände nått. Nepp. Så nu ska jag gå och sura lite och uppdatera bloggen när jag får låna brors Imac på en stund.

En stationär PC som är typ 10 år gammal borde ha fått ett nådaskott för länge sen just to put it out of it's misery. Undrar om jag verkligen kan överleva med denna toltala brist på bra internet i flera veckor? Jag tänkte ju liksom bli en bra bloggare nu när jag är hemma och inte har annat som måste göras... Tydligen inte.

Nåja, nu ska jag snabbt spara detta innan datorn stänger ner IGEN. Ha det gött idag, det är ju både tredje advent och Lucia och ynka 11 dagar kvar till julafton ^^ och si så där 7 dagar kvar tills jag får se älskling igen. Saknar honom jättemycket. Återkommer alltså med intressantare inlägg om bland annat mormors tjejfest! Kanske även med några bilder om jag kan flörta lite med kusin Anna. Tjing!


Nu tar jag mitt pick och pack

och tja... packar. Har precis fått igång bror med städningen av vardagsrummet där han sovit under sin vistelse här. Själv har jag letat fram de allra viktigaste som tågbiljetter, bankdosa, plånbok och ett fullt laddat datorbatteri ^^ Ska kolla lite film ikväll på tåget tänkte jag. Det blir nog Hancock, hehe. Sen har jag också laddat upp med senaste numret av Witch så jag kan nog hålla mig road om jag inte kan somna ikväll - vilket jag borde med lätthet göra med tanke på att jag tvingade upp mitt sovande arsle redan klockan nio i morse.

Ska fortsätta packa lite nu, ska nämligen ta en sista promenad med Hasper vid sju och då måste jag vara färdig med allt som ska göras innan jag och bror hoppar på bussen ner mot stationen!

Viva Lappmarkerna!

Imorgon blir en rolig dag på många sätt.

  1. Jag får krama om mamma + resten av syskonen
  2. Jag får klä julgranen med familjen (den brukar kläs redan till 1:a advent med dom har väntat på mig ^^)
  3. Ska på stan med lillasyster
  4. Ska hämta ut ett fint paket från H&M som jag trodde skulle bli sent så jag såg till att den skulle skickas till Gällivare istället. Det kom redan förra veckan! Ska bli najs med lite fint jag spanat in som blev hemklickat för några veckor sedan - ni får se bilder sen.
  5. Sa jag krama om mamma?! ♥
  6. Och självklart alla meter med snö som väntar där! :D
Tjing!

Glömde ju att länka!

Lillebrors blogg är ju klar för skroven! Här hittar ni den!
ps. om ni läser vad han skrivit kan jag tillägga att jag fixade kuben i gårkväll ;) Min första!

En fråga!

Vad är hemligheten egentligen? Min bror har bloggat i tre dagar och har redan en jämn besökskurva, visserligen skriver han roligt och har väl egentligen en egen nisch liksom. Jag skriver mest. Om saker. You know. Kanske inte världens mest innovativa inlägg, men det är inte superlätt detta med att blogga som man kanske tror.

Dessutom är jag ett vanedjur. När bror kom och bröt min vana att uppdatera så är jag tillbaka på ruta noll. Passera "Gå" utan att inkassera. Så nu får jag kämpa lite för att hålla igång bloggen i några dagar tills vanan är inne igen!

Sen kan man ju också fundera på varför jag bloggar. Om det är för the fame and glory som vissa särskilt utvalda bloggare och bloggerskor åtnjuter. Eller om jag bara helt simpelt gillar att skriva. För om det är den första anledningen så står ju bloggen och faller med ett minskande antal läsare! Men jag är en skrivare i själ och hjärta. Jag älskar att författa. Att se min egen text växa fram. Det är kanske därför mina inlägg blir lite väl långa ibland, så där lagom pretto.

Men man kan ju inte låta bli att undra. Vad vill man läsa om? Jag själv är mest benägen att läsa bloggar som är lite udda. Jag älskar Fokis blogg för det japanska - jag är nog en liten smygjapan innerst inne ^^ Men jag läser också Fru Sofias blogg för att den är så där skönt vardagsnära och eftersom Sofia själv är så där härligt "jag skiter i normen och gör som jag vill" som gifter sig som 18 åring och väntar barn lika snabbt (och helt planerat!) hur vågar hon? Jag skulle vara livrädd! Men som sagt, en gravidblogg är alltid kul att följa! Sen läser jag också lite ströbloggar här och där (ofta de som står under kategorin "aktiva"), som EllaMaries blogg om vardagen och tvillingarna, Simone Fattyboms blogg om mode och prylar som jag faktiskt gillar - modebloggar är liksom alldeles för lika och i tusental just nu.

För att inte tala om Spiderchick. Hon är nog min idol. Och hon är alltid rolig. Jag vet inte hur hon gör det. En applåd!

Nu ska jag bara luska ut vad jag ska skriva om för att det ska bli både roligt att blogga OCH läsa min blogg ^^

Reclaimad dator

Nu sitter jag äntligen här igen med min kära dator framför mig. Maken pluggar nere hos J så jag fick bror att antasta hans Imac istället ^^ Nu ska jag springa ner lite snabbt till tvättstugan och hjälpa bror att få igång tvättmaskinerna sen återvänder jag i triumf för mer spännande inlägg :P

Arrgh!

Det känns som att jag inte hinner nått om dagarna nu för tiden (har kanske att göra med att jag är i vinteride och sover till tolv var eviga dag) och jag har så mycket roligt som jag vill göra, men jag hinner inget. Nada. Nu till exempel så slog jag ihop bloggandet med lite matlagning. Bror sprang precis i duschen och jag tänkte då att "Aha! Om jag vill blogga idag är detta min chans!" Nu kanske ni undrar varför jag tillåter min bror att ockupera min dator konstant och svaret är:

jag vet inte.

jag vill tro att det är för att jag är en sån god syster så vi säger att det är anledningen ^^ Nåja, vid fem drar jag och bror till Löten. Jag har sista konfirmationsträffen för terminen i dag så det blir nog mest att baka pepparkakor med kidsen. Med "baka" menar jag självklart att jag står och hysteriskt försöker få dem att sluta kasta pepparkaksdeg på varandra, hehe.

Angående mitt inlägg i går kväll så ritade jag faktiskt. Och det var roligt. OCH det blev faktiskt något av det! Även om mitt fina porträtt blev extremt androgynt och kunde vara en trasvestit alà Magnus Carlssons kusin så tänkte jag lägga upp den senare. Men jag har varnat er! Nu ska jag kolla till soppan. Kommer antagligen att brotta ner bror sen så jag kan göra ett och ett annat inlägg senare också! Ha det gött! Tjing.

Sugen

Blev plötsligt sugen på att teckna lite. Var in på Emmas konst och design tidigare och klickade runt. Snacka om att tjejen är duktig! En gång i tiden var jag inte så pjåkig heller, men när jag tog studenten så falnade intresset en aning vilket är jättetråkig tycker jag.

Ska rita något nu och om det blir bra så lägger jag upp det på bloggen imorgon! ^^

Jag har skapat ett monster!!!

Och han kallas för Ost. Och det är min kära lillebror. Och han har occuperat min dator nu i 2 dygn! 24/7 och jag menar dygnet runt!!! Stackarn har kämpat med sin nya blogg och har väl tänkt lansera den ikväll eller imorgon. Om han inte hinner ändra designen en gång till ;) Jag har alltså mest suttit och hängt över hans axel medan maken har använt sin dator för att plugga. Att sen virvelvinden Hasper tagit musten ur en totalt under helgen har inte gjort saken bättre direkt!
Men jag ska egentligen inte klaga, eller ursäkta mig för att jag varit totalt dödstyst i två dagar. Men det har kliat i fingrarna på mig att få skriva ner vad som händer här omkring.
I dag sov jag och bror till typ tolv. Ajjj! Vi som skulle vara duktiga och fånga solljuset genom att stiga upp halv elva och dra ner på stan. Men det blev det inget med. Istället fick jag panikstäda lägenheten, slänga ihop en kardemummakaka och påbörja min packlista. För halv tre kom Josefin och Malin förbi, två grymt härliga tidigare kursare, som för övrigt var med på bröllopet i somras. De hade dessutom med sig en försenad bröllopspresent ^^ Vi fick två jättefina muminmuggar! Jag fick en med snorkfröken och maken fick en med snusmumriken. Sedan följde sedvanligt svull. Först must och skumtomtar. Sen kardemummakaka. Sen marängswiss.
Pust.
Jag bör lägga till att vi inte riktigt hade koll på exakt hur mycket fika det skulle bli, men det blev hur mycket som helst! Och jag är nog sockermätt nu fram till midsommar :) Sen gick jag och bror ner på stan. Jag är som tidigare skrivet helt färdig med alla julklappsinköp men det är inte bror så jag följde med som sällskap och inspiration ^^
Så nu har jag under kvällen hjälpt honom med paketinslagningen - bara för att det är sååå roligt! Och nu fick jag äntligen ett moment av chill där jag kunde uppdatera er som snubblar in här ikväll om vad som hänt.
By the way! Jag har uppdaterat bloggen lite med bland annat en ny signatur. Hoppas ni gillar ^^

Min bror hundexperten

Japp. Det har med andra ord gått riktigt bra idag med Hasper. Bror och Haspers blickar möttes och sen har det varit puss och kel och kärlek i en aldrigt upphörande ström. Visste att dom skulle falla hårt för varandra ;) Sen gjorde det inget heller att min kära bror har tittat alldeles för mycket på Mannen som talar med hundar (tror jag det heter) och men mystiska, magiska knep fått den lilla vivelvinden att stillas och bara ligga och sova under dagen ^^ Så vi har haft det lugnt och skönt.

Ikväll blir det mys med bror, maken, I och J. En schwartswaldtårta är inbjuden. För Haspers matte I tycker att det har blivit tradition att köpa oss en tårta när vi ska vara hundvakt, hihi.

I övrigt har jag suttit bänkad vi datorn idag och micklat med Html igen. Hjälper lillebror att designa en ny blogg och vi ska försöka oss på en header sen när vi får låna I's photoshop. Ska länka sen när bloggen är klar så kan ni få säga vad ni tycker. Det ska sägas att jag inte är superbra på Html, men jag har onekligen lärt mig väldigt mycket. Jag och maken pratar om att köpa photoshop efter jul, då ska jag försöka mig på att lära mig det med ^^ För det är faktiskt väldigt roligt att designa!

Nu ska jag ansluta mig vid tv:n där bror sitter och tittar. Ska nog se om det inte finns lite snask nån stans, blev plötsligt sugen på att förstöra min matlust, höhö. Men det blir god mat idag: ska göra stekt ris med tonfisk. Gott ^^

Hetsig dag

Med hur mycket som helst att göra, eller ja, fullt upp om man säger så. Jag och bror har strosat på stan, sen kom vi på att vi skulle se den tidiga visningen av New Moon eftersom maken ska upp till skolan tidigt imorgon, så vi knatade hem igen, jag kunde konstatera att vi inte skulle hinna äta middag innan så vi slängde i oss en smörgås innan vi kastade oss iväg igen. Så nu har vi sett filmen alla pratar om. Jag kan ju säga att det inte direkt var många killar i biosalongen ;) Och vi som tillhörde majoriteten satt mest hela tiden och suckade kärlekskrankt. Jag är ju ingen Jacob-människa, inte för att jag direkt är nån Edward Cullen-typ heller men om jag måste välja blir det givetvis den sistnämnda. Har inte så mycket till övers för muskelberg, gillar den långa, seniga killen mer. Som min man till exempel, very handsome ♥ ^^

I alla fall. Filmen tyckte jag var superbra. Lillebror var överväldigad och till och med överväger att läsa böckerna nu bara för att få reda på hur det går i nästa film, hihi. Tänker inte spoila nått här, men jag kan säga att på slutet så hördes ett samstämmigt ÅH! innan alla tjejerna i salongen började fnissa högt.

Sen gick vi hem, både maken och lillebror diskuterade passionerat filmen + hur allt kommer att sluta. Konspirationsteorierna haglade ;) Lagade till lite god men sen mat: Kinesisk köttfärsröra i pitabröd med sweetchili-sås. Himla gott alltså! Men nu ska jag sova. I morgon ska nämligen vi vara hundvakt igen åt världens bästa Hasper! Ska presentera honom för bror imorgon.

Tippar på att kärleken vid första ögonkastet kommer att vara ömsesidigt. Ingen kan låta bli att älska Hasper. Ingen kan låta bli att älska lillebror. True match!

God natt!

Tjipp och hej!

Förlåt mig för detta nidingsdåd att jag inte uppdaterat mer! Det blev ganska sent igår och som vanligt när jag är med min bror så är det full rulle från arla morgonstund till sena kvällen. Vi hade liten glöggafton nere hos I och J där vi mumsade på pepparkakor och Blossa. Det ska sägas att jag inte är särskilt förtjust i glögg men älskar doften ^^ Så jag satt mest och insöp det juliga aromerna medan J, maken, bror och dr Vigelius (ursäkta om jag inte fick efternamnet rätt!) och diskuterade olika tekniker för att skära plåt: plasma, laser och gas. Jag kan lägga till att jag och I var så där måttligt intresserade, men bror var glad.

Sen blev det lite jammande med piano, gitarr och sång. Dock hade vi helt glömt den lilla detaljen att det var onsdag, inte fredag och att klockan närmade sig tolv.

En påringning, av granne som försökte sova, senare inser vi att det var dax att bryta upp partyt och knyta sig.

Nu ska jag och bror ner på stan en sväng. Ska lämna in en bok som det blir krav på imorgon. Fick vända lägenheten upp och ner för att hitta den, men äntligen! Skriver mer senare! Njut av den underbart vackra vintereftermiddagen alla!
Tjing!

ps. det blir kanske New Moon i kväll!!!

???

"Postat av: Amanda

HAHA ska Kenza bita ihop? Du kan ju prova att bita ihop själv och vara glad varenda jäkla gång du lämna din lägenhet. SNAP!"

Om du råkar kika hit Amanda får du gärna släta ut några frågetecken för mig för jag förstår inte riktigt just nu. Jag har aldrig skrivit någonstans att att Kenza ska bita ihop. Jag gillar Kenza även om jag inte läser hennes blogg särskilt ofta. Så var inte Arg på mig Amanda.
Jag gillar Kenza. Så jag tror att det blivit nått missförstånd. Men du har rätt. Man kan inte bara bita ihop om man inte orkar. Och ingen orkar jämt.
Så keep it up Kenza, du har tur som har så hängivna bloggläsare ^^

Ett glas O'boy och tända ljus

Japp. Det är så här livet ska vara. Steg upp halv åtta idag. Första gången jag gjort det frivilligt. Typ. Och nu sitter jag här vid datorn och uppmanar mig själv att börja plugga igen så jag slipper göra det när... Vem kommer hit idag? Ni kan ju inte ha missat det!

Min lillebror Jonathan aka Ost (fråga om ni undrar)!

Haha, vad jag längtar efter honom! Nåja, tillbaka till min morgon. Steg alltså upp samtidigt som maken för en gångs skull. Han tände ljus vid frukostbordet (även om jag inte åt nån frukost pga att jag alltid mår illa tidigt på morgonen) + våra adventssljusstakar och hela lägenheten sveptes in i ett sånt mysigt, juligt skimmer ^^ Ska försöka peta i mig nått att äta strax, men som rubriket skvallrar har jag redan syndat för första gången idag med lite O'boy, tur att jag inte dricker det varje dag för det är verkligen sött!

Vid 11 kommer I från skolan och då ska vi åka och simma. Har en viss förhoppning om att det kommer vara folktomt i bassängen så här på morgonkvisten, möjligtvis med undantag för en enstaka liten tant i 80-talsbaddräkt. Med detta önskar jag eder läsare en F A N T A S T I S K morgon och en lika fantastisk dag! Tjing!

Bröllopsbilder!

Min underbara kusin Anna har tagit dessa två bilder. Hon är grym på att fota och hennes blogg hittar ni här! Första bilden är precis efter vigselgudstjänsten och jag ser så där lagomt gråtmild ut! Haha, hade lyckats hålla mig jättebra tills utgångsmusiken börjar spela och maken viskar "Varsågod!" och kantorn vid pianot helt plötsligt börjar spela ett musikstycke som min man skrivit för några år sedan som jag alltid önskat mig som in- eller utgångsmusik på vårt bröllop. Till saken hör att han lurade mig att han aldrig skulle hinna arra om låten eller skriva ner noterna, än mindre hinna lära kantorn att spela den! DÅ brast det för mig och jag började tokböla, hehe.

Här nedan är utanför vår festlokal där min kusin Theres som var vår toastmadamé höll brudskål. bakom skymtar svärfars grymt coola Lincoln som är från den svunna tiden då man fortfarande gjorde bilarna så breda i USA.

Nu fick ni en lite inblick om ni var nyfikna! ♥

Nu får man!

Sitter och lyssnar på Carolas "Jul i Betlehem" och igår svängde jag ihop en klassisk  50-talsfavorit nämligen "Radiokaka" men mer julbak och pyssel ska det bli!
<----- Gottig radiokaka!

Idag är det den 1 december och den sista månaden i året 2009 har inletts. Det är egentligen helt sjukt hur mycket som hänt i år. Det har verkligen varit ett av de bästa åren på länge. En kort resumé:

  • Maken friar till mig den 1/1 si så där klockan två på natten. Vi hade varit på midnattsmässa efter fyrverkerierna i hamnen i Luleå. Jag frågar chockat om han menar allvar. Det gjorde han :D
  • Följande veckor används till att sprida det glada budskapet att vi skulle gifta oss!
  • Vi får en tvåa där renovering varit påtänkt länge så vi får välja nya tapeter till alla rum! Vi flyttar in och ihop i början av maj.
  • Vi fyllde båda 21 i maj
  • Makens syster I gifter sig med J den 18 juli (mina svärföräldrar gifte alltså bort två av tre barn under loppet av en månad!)
  • Maken och jag har fullt upp med bröllopsplanering, men åh så roligt det var!
  • den 15 augusti står jag brud i Gällivare kyrka, lyckligare än någonsin! En dag som var perfekt på alla sätt! Vi var dessutom 4:e generationen att gifta oss i den kyrkan :)
  • Den 1 oktober firade vi 4 år som ett par
  • Maken blir antagen som prästkandidat under hösten för Luleå stift.
  • den 15 december firar vi 4 månader som gifta - jag kan inte förstå hur fort dagarna går!
Det bästa är att nästa år börjar väldigt bra! Mamma fyller 50 år så då blir det kalas, och i slutet av januari och den 13 februari är maken och jag bjudna på bröllop. Två bröllop på två veckor är inte dumt det ;)

Ska lägga upp en liten bröllopsbild här så fort maken kommer hem, alla bilder finns på hans dator nämligen. Men jag måste få visa hur fina vi var! :D Nu ska jag fortsätta plugga så hörs vi sen, ha det gött. Tjng!

RSS 2.0