Snabb update

Haft en INTENSIV bröllopshelg i Solna och är APTRÖTT (vilket basicly innebär att jag är just så trött som en apa nu kan vara när den är riiiiktigt trött). Jag ska fixa lite på bloggen imorgon och framför allt lägga upp de utlovade bilderna från Haspers födelsedag som blev TOTALT lyckad ^^
I alla fall! Anledningen till mitt obefintliga bloggande?
Jag har haft ett liv faktiskt och inte haft tid!! Har övat på en sång som jag sjöng på vigseln och det gick jättebra :D Men mer om det imorgon, nu ska jag och älskling gå och sova sött - det har jag längtat efter läääänge, särskilt med tanke på att jag och maken delade rum med farmor och farfar i går natt. Farfar har den lill (o)vanan att vakna klockan fem på morgonen oavsett när han lägger sig. OCH han stiger upp då!
Sov gott alla som fortfarande orkar följa min blogg trots att jag är usel boggare :)

Haspers födelsedag!

Detta är veckans happening! För er som inte läst om min underbare vän Hasper tidigare ska få se lite bilder sen ^^ Jag Ida, Johannes och maken ska uppvakta honom med lite leverpastej vid fyra. Ska bli sååå kul, hihi. Sen blir det lite prinsesstårta och prat och sånt där trevligt som följer med ett litet kalas.

Ska nog trycka i min lite lunch nu innan jag fortsätter med att fundera på om jag inte borde börja plugga snart... Hm, tough choice! Nyser för övrigt som en toka så jag kommer väl antagligen att vara förkyld imorgon, men jag har både nässpray och strepsil hemma så jag kommer nog överleva. Vore bara väldigt trist med tanke på mina goda intentioner att träna.

Ska hur som helst på ett aerobics-pass ikväll. Det kommer bli mycket skratt. Särskilt åt mig. :D

Som en smocka

Slog det mig. Igår gjorde jag bort det största "måstet" of the year och är härmed befriad från alla andra måsten den här terminen, höhö. Nej, skämt o sido, jag och ida släpade våra lata butts till Friskis&Svettis där jag köpte ett terminskort. Eftersom vi var sent ute hann vi inte med nått pass så vi drog till gymmet helt enkelt.

Eller, tja, helt enkelt var det ju inte.

Eftersom jag typ varit på ett gym en enda gång under min 22 år långa levnad stod jag skräckslagen och betraktade alla svällande atleter som brukade träningsmaskinerna som jag brukar o'boy - som de aldrig gjort annat! Jag bara väntade på att någon biff med lika svällande muskler som han var bred skulle spänna blicken i mig och säga:

"Vad gör DU här din lilla lus, ser du inte att gymmet är till för dom som faktiskt vet hur man får igång cykelmaskinerna?"

"Öööh, förlåt sir, jag ska inte göra om det!"

"You better not, annars får du smaka mina biceps vrede!"

Jag lyfte som sagt inte mer än 10 kg max och det var inte på alla maskiner. Snacka otränad, vem? jag? Och idag känner jag den fantastiska känslan av muskelsmärtor i särskilt överarmarna. Men vi har bokat in oss på aerobics imorgon.

Tur att man äger självdistans.

För liksom, jag äger två vänsterfötter som pekar åt fel håll. Sa jag att jag dessutom har kordinationsförmåga som en tvååring? Håhå, det blir nog intressant enough! Nu ska jag jobba vidare. Ha en grym tisdag! Tjing!

Falafel 4 me

Gjorde egen falafel idag som rockade stort. Så nu är jag supermätt och väldigt nöjd med mig själv ^^ Ska göra något ganska speciellt ikväll! När Ida och Johannes gifte sig fick dom en fantastisk present: en chokladfontän! :D Som vi ska pröva ikväll. Det blir lite chokladfundue-artat där vi doppar frukter och bär i ca 1,5 kg choklad haha! fatta vad mycket - jag kommer dock inte glufsa överdrivet mycket, men det är klart att man måste pröva när chansen bjuds. Så ni ska få se lite bilder på underverket sen ;)

Have a great lördagkväll :D

Att tillaga ett fårhuvud

Jag var på kalas igår. Och något märkligt hände. Eller i alla fall en märklig gåva utväxlades. Antagligen väldigt märklig för alla utom gottlänningar. Två killar hade i alla fall satt ihop en stor korg med diverse grönsaker och konserver. + ett litet recept. Tjejen som fick korgen utbrast glatt att zuccini hade hon ju tänkt köpa jättelänge. En smula besvikna blev killarna när hon inte skrek i högan sky när den lilla skallen inslagen i plast uppdagades i botten på korgen. Ögonen satt kvar. Ganska äckligt tycker jag.

Men ni gottlänningar äter alltså detta!? Starkt jobbat tycker jag :D

Och om det nu är så att ni andra blir lite småsugna på denna högst makabra rätt kan ni alltid kolla in Gotlands nation här i Uppsala. Jag är inte säker på när, men dom har en årlig fårskalle-gask. Bara så ni vet det liksom.

Gott?

Den skalle jag pratade om såg betydligt äckligare ut, för den var inte tillagad XD Studenter kan vara oerhört kreativa när andan faller på, hoho!


Kreativitetens lampa lyser

Men ärligt talat börjar jag bli rätt trött. Ska spara alla dokument innan jag stänger ner datorn och bara kryper ner brevid min underbara make i vår fantastiska dubbelsäng. Idag har jag mest arbetat med form och layout, rättat lite, skrivit om några meningar, lagt till och dragit ifrån. Har gått igenom de första kapitlen för att se att de följer min tankelinje.

Är nöjd.

Faktiskt.

Jag som annars är en perfektionist av stora mått! Det ska bli en triologi av detta och mitt mål är att vara färdig med första boken innan årets slut. Jag har till och med hittat ett förlag som ger ut svenskförfattad fantasy! :D Så nu blir det av, jag bara känner det!

God natt alla, ha en underbar helg ^^

Citronkyckling och marabou

Suckar lyckligt.

Idag blev en helt förträfflig dag när jag tänker tillbaka och samtidigt känner värken i ryggen. Jag har möblerat om i köket så det är jättefint här hemma! Sen har jag lekt husfru för fulla muggar och lagat mat hela dagen!!

Eller, egentligen så har jag tinat kycklingfiléer vid lunch som jag sen har marinerat i egenhändigt gjord marinad med mycket citron i! Då skulle ju kycklingen ligga i detta i flera timmar - därav "lagat mat hela dagen" hihi. jag känner mig faktiskt lite mallig när jag lagar nått som tar lite tid, som blir lite extra bra. Maken utbrast när vi åt att det definitivt var en femma av fem toasts ;D

Till den gjorde jag en bönsallad med vinägrett och allt! *alla jublar och ropar hur bra jag är* Ska försöka att inte bli helt uppblåst nu ^^ ska i alla fall sjunka ner i soffan med tända ljus överallt. Maken ska hålla om mig medan vi äter lite välförtjänt choklad köpt för alla pantflaskor vi pantat idag (en gång i halvåret liksom!). Vi ska kolla nått avsnitt House som vi lånat av Johannes, sen ska jag bolla lite idéer med älskling. När jag är inne i mitt skrivande är det jätteskönt att få läsa lite för honom medan han ger feedback och peppar mig. Då kan jag få lite distans till texten och kanske pröva lite andra idéer och se om dom är logsika och hållbara.

Så nu ska jag stänga av datorn en stund och bara slappna av. Ha en jättehärlig torsdagkväll alla! Tjo tjim tjing pling!

Jag slår ett slag

för er som kanske har lite för mycket att göra idag! Om ni gillar romantik, serier, till synes omöjliga relationer och självklart Japan kan jag rekomendera en internetserie (en av mina 10 i topp) som heter Red string. Jag älskar verkligen den här serien som har skapats av Gina Biggs och har kommit ut i ganska många sidor redan. Den uppdateras tre gånger i veckan så ni har alltid nått att se fram emot under veckorna ^^

Vad väntar ni på? Läs läs läs!


Anfäkta och anamma!

Nu är i vi i krig med dammråttorna! Efter en kvick dusch är nu jag ren, då gav vi oss snabbt i kast med de smutsiga kläder vi äger och de genomgår just i detta nu en rening av näst intill religiösa mått. Så nu städar jag egentligen köket, fast maken vet inte att jag tar en liten paus just nu ;) Säg inte att jag fuskar!

Jag just nu...

Men jag kan i alla fall snart bocka av det från min "att göra"-lista. Ska nog kasta iväg ett hastigt mejl till syon när jag ändå sitter här liksom. Och få 5 minuter längre brejk. Lyssnar just nu på David Fridlunds cd Amaterasu och är vid gott mod. Jag hade glömt hur mycket bra musik jag äger! det är nog den där sporify-sjukan...


The song of the day

God morgon! Vaknade med denna låt på hjärnan. Det är en av mina favoriter. Ni får ju gärna lyssna och se om ni förstår vad den handlar om ;) Tjing!


Sen glömde jag ju att säga!

I mars ska jag gå en scrapbook-kurs! Riktigt najs så just nu håller jag på med en kampanj att få med mig Ida på den, men i värsta fall går jag själv! Såå himla kul det kommer bli :D

Kortet jag gjorde till mor ♥

 

Tja, jag är inte superduktig på att scrappa, därför ska det bli superkul att få lära sig lite mer samt få chansen att köpa på sig ett redigt lager med schyssta pyssergrejer!

 

NU är det god natt på riktigt! Puss ♥


Moi et Camion

Har återupptäckt mina cd-skivor när jag idag laddade batteriet till min fina gula Ipod som jag inte använt på flera månader av någon anledning. Jag har ju hur mycket bra musik som helst ju :D Lyssnar just nu på Billie The Vision and The Dancers skiva Where the Ocean meets my hand och ska strax övergå till antingen soundtracket från min favouritfilm Once eller någon av skivorna av Merz, en fantastisk snubbe från Grönland. Ahhh. Fantastisk dag.

Att träffa alla goa killar i konfirmationsgruppen efter jul och nyår var också superkul! Vi lekte runt och jag härjade med energi för tre ^^ Very nice! Har altid supermycket energi när jag kommer från dessa träffar varje vecka :D

Sen avslutade jag dagen med en rask stavpromenad med Ida samtidigt som vi hann skvallra av oss lite, trevligt trevligt. Imorgon ska vi iväg på ett pass step eller nått, vi har ju tänkt börja med träningen nu ganska länge, men nu blir det faktisk av!

Sen har jag också hunnit skriva tre sidor på boken idag! Jag ser verkligen framför mig den i hårdpärm på Bokus om en snar framtid, haha. Det är verkligen en av mina största drömmar att få bli en publicerad författare!! Då vet ni det ;)

God natt alla goa läsare + alla andra! Tjing pling, glöm inte att älska er själva, det är ni värda ♥

And by the way

Ni måste ju checka in min lillsyrras blogg! Den är ganska nyuppstartad men hon skriver bra och är så där söt som en syster bara är - love you snutt! Men seriöst, hon är cool så kolla in :D



♥♥♥

Nu sov jag för länge igen

Det är riktigt svårt att vända på dygnet och lyckas få upp mitt lata arsle ur sängen när den är sååå varm och mysig. Suck. Jag är nog ett hopplöst fall, men jag ger inte upp. I morgon är det tvättid klockan 11 så då måste jag vara uppe innan det och då är maken dessutom kvar hemma och kan driva mig ur sängen med mina stavar, kannor med kallt vatten och andra lämpliga tillhyggen.

Ska i alla fall hälla i mig lite god tonfisksallad med quinoa som var gårdagens middag - mums! Sen ska jag vara lite kreativ också.

Hm, måste nog ta en bättre bild, lite fisheye perspective här...

Den här lilla raringen gjorde jag i lera för ca 3 år sedan. Men varför jag beslöt att måla den som något hämtat ur 7:e inseglet beats me. Så jag ska göra ett litet projekt med den och måla om den tänkte jag! :D Kan ju vara ganska kul, jag älskar ju att arbeta med händerna! Självfallet får ni se resultatet när jag väl kommer mig för att måla om den ^^

 

Ha en bra tisdag alla där ute in space, jag tänkte ha en superbra dag i alla fall! Tjing!


Nu börjar mitt nya liv!

Efter en riktigt hektisk helg i konfirmationens tecken så har jag idag sovit ut, ätit lite havregrynsgröt med soyamjölk och plockat till lite på mitt skrivbord. Ska ju försöka få igång livet nu efter en längre ledighet, men jag känner mig inte helt motiverad. Ska den närmsta veckan:

  1. Köpa kort på Friskis&Svettis
  2. Simma (på lördag närmare bestämt)
  3. Städa lägenheten - behövs BIG time.
  4. Köpa en kalender och göra en planering för terminen
  5. Göra upp en budget med älskling (hatar ekonomisamtal med honom, men det också ett nödvändigt ont)
  6. Börja blogga igen! 4 real this time ;)
  7. Komma igång med matplanering, jag ska börja laga mat enligt Isodieten
  8. Toppa håret (och kanske slänga i några slingor)
  9. Boka hotell och aktiviteter inför min och älsklings weekend i Stockholm i februari
  10. Mejla min syo och kolla upp lite detaljer angående min kursstart.
That's about it. Men antagligen kommer det att bli mer.

Ska även lägga upp lite bilder på den sista veckan uppe i Norr. Idag blir det som sagt lite städning, sen en promenad med mina prima stavar (tantig coolness). Ska nog också fortsätta arbeta med boken som sakta tar form och blir allt längre. Har skrivit ca 50 sidor under lovet ^^


Det här var en kall dag! Kolla in frosten i ögonfransarna!

 

Den fantastiskt fina och ENORMA hästen som mamma åkte med ^^

 

Och självklart den underbara tårtan jag gjorde :D

Vad tycks?

 

Syrrans übersöta kanin Isak i vedkorgen!

 

Och en macrobild på en av mammas tulpaner!

 

Vad kan jag säga? Jag äääälskar min nya kamera! Även om jag är långt ifrån någon mästerfotograf så är det kul att sticka upp kameran i ansiktet på folk och ta en bild bara för sakens skull. Nåja, nu ska jag göra något produktivt istället tror jag. Ska lägga upp lite bilder på vad jag ritat på senaste! Har haft apkul och gjort lite seriefigur-a like teckningar. Tills dess önskar jag eder en fröjdefull måndageftermiddag, hur fröjdefull nu en måndag kan vara.

 

Kramar!


Hemma!

Och tröttare än jag någonsin varit i hela mitt liv... Förlåt kära läsare, ni trogna som följa min lilla vardag, att jag inte uppdaterat på lääänge. Jag är usel. Men jag har haft fullt upp med allt vad det innebär att vara med familjen innan man åker hem igen. Men som sagt. Nu är jag i Uppsala igen, har sovit ca 3 timmar under natten, men har haft väldigt trevligt sällskap. Satt i samma kupé som en tjej som skulle till Stockholm. Hon var väldigt trevlig :D Så jag har haft att göra tills man äntligen kunde sova lite.

Dock så var tåget jätteförsenat! Fick vänta två timmar i Boden på att den skulle komma, sen blev den ytterligare en timma sen under natten. Skulle varit i Uppsala redan klockan sex i morse, men var framme nio. Sen jag äntligen kunde lägga mig och vila här hemma så sov jag mellan tio och tre. Tröööött!!

Men nu ska det i alla fall bli ändring med bloggandet. Nu har jag internet som fungerar så jag kan med lätthet smäcka upp bilder på bloggen utan en massa mellanhänder som det var hemma hos mamma. Nu ska vi strax laga till lite tacos, sen blir det nog kanske en liten film innan jag ska sova mer ^^ Sååå himla skönt att få sova i sin egen säng!

Ha en trevlig och mysig fredagkväll alla ^^

Dags att avrunda snart

Ja, min vistelse hemma hos mamma förstås! Jag har uppdaterat dåligt nu, har haft alldeles för mycket i huvudet. Mammas 50 års kalas blev bra. Vi väckte henne med frukost på sängen där hon fick ett guldhalsband av mig, maken och syskonen - ett jättefint guldhjärta med en ingraverad ros (mamma älskar rosor) samt en snitsig blankvers till som jag kom på: "Här får du för ditt hjärta i guld, en ros som aldrig vissnar". Ganska najs va? ;)

På torsdag bär det av till Uppsala igen och till min längtande make :) Men innan dess har jag tusen saker jag måste hinna med! Ska låna brors dator sen och föra över lite bilder från mammas kalas och lite smått & gott. Efter frukosten på sängen så lurade vi henne totalt och det hela slutade ute på en mysig grillplats utanför Gällivare, där mamma och min morbror fick åka häst och släde. Släden stannade precis vid grillplatsen där vi alla stod och väntade med eld och korv att grilla :D Väldigt lyckat! Mamma var jätteglad och misstänkt glansig i ögonen ;)

Sen har jag ju även scrappat ihop ett stort födelsedagskort som alla fick skriva på - bild kommer! Och jag och brorsan har också jobbat med ett bildspel i Imovie som vi sedan brände ut så vi kunde se det på tv. Najsnajs!

Men som sagt. Idag har jobbet/skolan börjat för de flesta (inte mig, jag börjar den 26) så jag ska sätta mig och lägga upp en strategi för terminen + göra lite uppgifter som jag har kvar. Dags med nya tag!

Jag önskar alla en underbar måndag! ^^

Det biddede ingen tårta

Gjorde som sagt två tårtbottnar, en liten och en stor. Den stora blev jättefin, men den lilla fastnade i formen och gick sönder antagligen för att jag halverade receptet. Så den slaktade vi här hemma med god aptit ^^ Så jag ska snabbhandla sen och baka en god fransk chokladtårta med citronchokladcremé på istället. Gott gottigott gott!

Over and out! (Tjing!)

Bagarmästare Elin

Tog precis ut den andra tårtbottnen ur ugnen. Ska göra två riktigt smaskiga tårtor med smak av mango, kiwi och kokos till i morgon. Det är mamma som valt ut dem ^^

Saker faller verkligen på plats så jag ska senare till Emma som fyller 22 år idag. GRATTIS you old hag ;D Sen blir det väl lite pyssel till höger och vänster innan imorgon. Satt uppe till fyra igår och scrappade. Ni ska få se resultatet i morgon, det blev finfint!

Nu ska jag springa och stjälpa upp tårtbotten :) Jag älskar att baka! Bakade faktiskt alla 7 tårtorna till bröllopet, inklusive en trevåningstårta - det ni! Men jag kan ju nämna för er som råkar gå i giftastankar och som samtidigt vill baka er egen bröllopstårta: Gör det men se till att du har två som assisterar för annars får du gråa hår dagen innan vigseln ^^



Pyssel, pyssel & pyssel in my heart!

Tekniska problem

Kan man som minst kalla det! Jag har inte haft tur med tekniken på senaste!! Igår när jag var hos pappa och skulle låna hans laptop så föll skärmen av!! :O Så det gick inte att använda den särskilt mycket, pappa ska försöka limma den men det är inte säkert att det går. Tur att det inte var min dator... Så ledsen för att jag aldrig uppdaterade igår. Vi håller också på med ett hemligt projekt till mammas födelsedag som tar lite tid ^^

Nu ska vi strax iväg för att titta på en present till mamma också. Jag och syskonen har en idé, ni ska få se sen! Hoppas att alla får en jättebra dag! Och om ni blir less på att surfa in bara för att finna att jag inte uppdaterar särskilt ofta (när jag är hemma hos mamma - snart tillbaka i Uppsala igen) så kan ni ju alltid lägga till mig på Blog'lovin, hihi-

Det det bäst! Kramar ^^

Himla jobbigt

Att uppdatera på mammas dator - som jag nämnt tidigare så måste jag använda mammas eller brors dator när jag är hemma i Gällivare, eftersom det inte finns w-lan i huset. Och mammas dator är uråldrig och det segaste i teknikväg sen uppfinnigar som fryst sirap :P

Ska till pappa strax och då ska jag ta med kameran och smacka upp ett nytt inlägg som faktiskt innehåller något + lite bilder. Ska även svara på lite kommentarer som jag fått - men den bristande tekniken som jag lever med just nu så går det inte att svara så ofta som jag skulle vilja (mest för att det inte är en sån stor idé att göra det med tanke på att mammas dator stänger ner sig var och varannan minut).

Så håll till godo, snart blir det mer att läsa här omkring! Ha en bra kväll alla ^^

Gamla rutiner

Ja, jag faller då i fällan alldeles för lätt! Så fort jag kommer hem till mamma så drabbas jag av en folksjukdom som kallas latmaskius på latin, men kanske är mer känd som slöhetssyndrom på svenska. Igår blev det inte mycket bloggande av, var väldigt trött och hade riktigt ont i armen efter sprutan :/ Men jag repade mig!

Idag har jag hunnit träffa Emma och Elin för en fika inne i Gällivare centrum, vilken för övrigt inte är mycket till centrum. Sen har jag och bror smidit ränker - vår kära mamma fyller ju som sagt 50 på lördag och självklart ska det ju bli lite speciellt, men jag tänker inte avslöja nått förrän på lördag. Inte för att jag tror att mamma läser bloggen, men man vet aldrig ^^

Särskilt inte nu när hon är supernyfiken :D

Sen har jag bara jobbat på med mitt nyårslöfte - min hälsodagbok. Ska lägga in en liten bild sen men just nu har jag använt upp mina batterier till kameran :O Måste skaffa nya till på lördag! Jag har som sagt lovat mig själv att jag ska må bra 2010. Jag ska skaffa mig sunda vanor: regelbunden träning, bli kvitt mitt sockerberoende och bli mer regelbunden i mat-och sovvanor.

Jag är en listmänniska, därför har jag köpt en fin liten skrivbok där jag ska anteckna dag för dag hur det går samt klippa och klista in goda råd från tidningar och sånt! Pyssel - det jag älskar mest!

Nu ska jag se "Harry Potter och halvblodsprinsen" med mamma. Har sett den på bio men det var ju ett tag sen, så det är nog dax att se den igen ^^ Ha en grymt bra trettondagsafton!

(min blir nog trött - har lovat att hämta bror som är ute på rajraj.)

I'm flying to the moon and back

If you'll be my baby, yeah! Konstigt, massa gamla låtar har farit runt i mitt huvud idag. Emma, du vet ju vilken låt jag syftar på. Den bara poppade upp och det var ju ett par år sen man lyssnade frekvent på Savage Garden. I alla fall, detta blir sista inlägget nu innan jag drar till tåget, får skriva mer ikväll.

För er som råkar vara intresserade så är jag ju inte ensam med att resa idag, en väldigt känd bloggerska är ju också på väg hem igen - om ni gissar på Foki så har ni rätt. Kollade precis in hennes blogg (vilket jag gör typ 5 ggr dagligen) och jag säger bara: jag vill också till asiens förlovade länder! Kolla bara in hennes sjukt snygga och pimpade mobil - jag vill ha!

Jag älskar Japan och skulle gladeligen besöka stället en dag ^^


Pretty Pretty Pretty

En liten pandemrix senare

Så där ja! Klappat och klart! Kändes ju knappt och kön var oexisterande så det hela tog oss typ fem minuter, men nu är man alltså vaccinerad och behöver inte tänka mer på det! Maken hann bli lite nervös, men det flöt ju på bra så nu är vi båda lättade (inte för att jag är spruträdd, men det finns ja tusen saker som är roligare än att hugga sig i armen med vaccin liksom). Så då kan jag bara säga:

  • Vaccination - gjort!
  • packa (ska väl börja med det nu... Tråååkigt!)
  • åka (snart hemma hos mor igen! Yay!)
Tralalalalala *dansar iväg mot skymningen och högen med oidentifierbara ting som ska knölas ner i min väska nu*

Det bidde inge inlägg

Igår alltså. Det blev inte tid för det, eftersom vi åt god middag tillsammans med svärföräldrarna, sen blev det ett dryyygt parti Uno som jag storförlorade och efter det skulle alla gå och lägga sig. Jag och maken äter lite kvällsfika innan vi bestämmer oss för att skippa datorerna för mys istället ^^ Gott val tycker jag. Särskilt med tanke på att vi båda är experter med att sitta några timmar för sent vid varin dator - inte särskilt socialt alls faktiskt.

Men idag bli det andra bullar! Nu strax kommer pappa Edberg hem, då ska vi äta lite lunch tillsammans innan jag och maken åker åt olika håll. Maken flyger hem till Uppsala och jag tar tåget till Gällivare, lilla mamsen fyller ju stort nu på lördag. 50 år! (men säg det inte till nån, hon är lite ambivalet angående om hon gillar det eller inte) Anyway! Så då måste jag ju vara där :) Maken kunde inte, för han har en bamsestor grekiskatenta om typ en vecka så han måste isolera sig och bara plugga.

Dagen kommer alltså att bestå av packning i tid (jag är annars obotlig tidsoptimist och konstant sen), tagning av the swineshot - finaly!, ligga och ha ont och hoppas på döden som förlösare (nejdå, nu blev jag allt lite dramatisk, min bror fick bara ont i armen så jag klarar mig nog). Ska hålla älsklingen lite i handen också, särskilt när vi ska ta sprutan, han är inte så förtjust i sånna. Sen blir det bara en massa författande på tåget. Mitt mål är 200 sidor innan jag åker hem till Uppsala igen. Det ni!


Ha en grymt bra dag, ska se till att hinna uppdatera lite mer innan jag åker ^^ Tjing!

Nu blir det film

Vi hann aldrig se filmen igår, så vi ska se den nu... Sen har vi 20 minuter på oss att lämna igen den :P Kom precis hem efter en fika med I.B. Riktigt trevligt att se den tjejen igen! Men jag skriver mer senare ^^

En trevlig kväll

Japp. Ogge has left the building, visserligen för ett ganska bra tag men i alla fall :) Har suttit och pratat med svärföräldrarna och vips så var flera timmar förbi! Men ganska najs kväll i alla fall ^^

Ogge på bästa humör ;D

Min mat <3

 

 

Lilla jag

Och Congas & Co som vi stötte ihop med på Hemmakväll

 

Nu ska jag bädda ut sängen sen ska nog jag och maken se "Marley and I" som jag tycker är så bra ^^ Har sett den en gång förut, men inte älsklingen, så jag tvingade honom att hyra den när han egentligen ville se "Änglar och demoner", men det kostade mig en fotmassage! :) Hihi, kände för en romantisk film, det var länge sen sist. God natt!


Nu blir det mat :)

Börjar bli ruskigt hungrig alltså! Men nu blir det lite gott käk med Ogge och älskling. Hoppas på kinamat *håller tummarna* Ha en bra kväll alla :D

Salig lycka!

Har precis varit till farmor och farfar. Dom bor två trappor nedanför min första lägenhet och på deras vind finns det mängder med lådor som inte kom med till Uppsala när jag flyttade dit. Så jag och maken fikade lite där, sa hej till pappa och Maria sen grävde vi i lådor :)

OCH till min stora GLÄDJE så hittade jag den viktigaste lådan av dem alla, den jag sörjt mest över att den inte kom med till Uppsala: lådan med alla mina konstnärsgrejjer. Min verktygslåda med alla mina olje- och akrylfärger, mitt bordsstafli, över hunda ark oanvänt akvarellpapper OCH... *nu kommer finalen* mina underbara färgpennor av märket Derwent, i en stooor trälåda, där pennorna ligger i tre lager. Pennorna är av bästa kvalité med bra färgpigment och asken kostade bara 2500 kr!! Förstår ni hur glad jag blev att dessa pennor äntligen kom till rätta? Jag har letat efter rätt låda jätte länge, men deras vind är stor och fylld av grejjer så det har inte varit superlätt direkt.

Men jag är gladare än gladast ^^ Nu ska det bli målat av!

Den här asken är det!


Sångfågel trallalla

Bror ringde precis. Han och kusin Björn hade suttit uppe halva natten och micklat med hans blogg och den blev jättefin i Ed Hardy-stil, precis som han ville ha det! Kolla in den vettja ;) I alla fall, lite grejer hände alldeles nyss: min farbror Håkan ringde - han som gifter sig i slutet av januari - och han ville att jag ska sjunga på vigseln (maken kommer spela piano). Vi ska sjunga och spela Sareks "Genom eld och vatten" en klassiker i bröllopssammanhang ^^

Jättekul! Jag älskar att sjunga och jag älskar att få sjunga till lite publik också ;) På tal om bröllop och sång så ringde som sagt bror. Han berättade också att det som filmades från festen nu var färdigklippt, dvs när Anna, Ost och lillsyrrans pojkvän Samuel. Tjing!


God morgon!

Ännu en sen uppstigning, kanske för att vi har vänt på dygnet totalt. Ser fram emot Uppsala och lite rutiner, även om jag antagligen kommer att ångra att jag sa så - men då kan ni hålla det emot mig ;) I alla fall, en ny dag med nya saker att göra väntar, ska nog ta på mig lite kläder, äta lite frunch och ringa farsgubben.

Kollade även upp pris på terminskort på Friskis&Svettis och det kommer att bli ett litet träningskort när jag återvänder hem. Och om jag inte missminner mig så var I ganska på att träna med mig också. För idag börjar mitt nya liv alà 2010 där jag lovat mig en enda sak: att må bra! Så igår var min sista godispåse, nu ska jag avgiftas. Gulp! Jag vet ju hur hårt nere i träsket jag är så jag kommer nog inte att vara nådig i några veckor framöver.

Sen ska jag också börja träna några gånger i veckan (förutom mitt simmande), men det ska bli roligt. Har verkligen saknat det! :)

Skulle vara skönt att få använda kroppen, särskilt när man annars bara sitter och pluggar. 2010 ska bli mitt år också.

Som sagt god morgon på er nattugglor som precis som vi precis krälat upp ur sängen! Dags att fånga dagen ^^

Årets film!

Ja, alltså 2009 bästa film är ikväll korad. Till er som inte sett Avatar så säger jag bara - SE DEN! Det är 2h och 41 minuter du inte borde tacka nej till, för du befinner dig i en värld så otroligt vacker, fylld av själ, kärlek och fantastiska varelser. Jag var helt tagen hela filmen!

Det bör sägas att jag är en riktig fantasynörd men detta var pure joy. Reaktionerna när eftertexterna rullade var, hos de flesta, helt enormt positiva. Alla runt omkring mig sa högt att de tyckte det var en suverän film ^^ Och som sagt, jag kan inte göra annat än att hålla med! Avatar är en riktig pangfilm! Kommer att se den i 3D när jag åker hem till Uppsala och antagligen en gång i vanligt format i Gällivare med mamma - för hon skulle älska den också!

Sen får vi se vilken som blir 2010 bästa film, jag har några på lur under året som jag måste se:


Alice in wonderland i mars, Avatar - the last airbender, Prince of Persia, Sherlock Holmes (men den kommer jag vara hård med eftersom jag älskar böckerna), Percy Jackson - Kampen om åskviggen, Prinsessan och Grodan, mfl. Jag älskar film, men jag är ganska selektiv med vad för film jag tycker om och det är långt ifrån allt som faller mig i smaken. Men det jag gillar det gillar jag också.

I övrigt var vår kväll väldigt trevlig. Trots att vi upptäckte att det inte finns en enda restaurang i Luleå som har öppet på nyårsdagen. Så, hungriga som vi var, blev det MAX kort och gott. Men vi ska spara resaturang-besöket till vår weekend i Stockholm i februari, så kan vi äta på nått riktigt fint ställe - som Greken på Hörnet, min favorit på Söder. Nåja, vi fick även premiäranvända dubbelvanten som maken fick av mormor - två vantar om är  ihopstickade till en enda, så att man kan hålla handen fastän det är kallt ute, hihi.

Nu lägrar sängen, ska träffa Ogge imorgon på en fika, sen ska vi hinna träffa pappsen också en sväng. Han kom tillbaka från Madeira i dag och är tillfälligt i Luleå tills imorgon eller på söndag, då han åker tillbaka till Gällivare.

Så G'Natt

Let's get out of here!

Påminner mig bara om någon random Imogen Heap låt som jag blev plötsligt sugen att lyssna på :P I alla fall, nu drar jag vidare för en trevlig kväll med världens sötaste. Ska bli gott med en bit mat och en trevlig film - såg precis att Avatar är 2h 41min lång! Ojoj. Då får man i alla fall mycket kvantité för pengarna, kvalitén vet vi ju inte  något om ännu ;)

Ha det gött i alla fall och chilla lagom. Tjingpling!

ps. skickade precis iväg en tävlingsansökan via FEMINA, där man kunde vinna en årsförbrukning av Lindt-choklad! Håller tummarna för det hade inte varit så tokigt att vinna ;)

Det hemliga djuret

För de som känner mig kommer detta inte som någon chock. Jag älskar gnagare, det är den bästa djurgruppen i världen. Därför har jag trackat makens lillebrors marsvin lite idag för att ni ska få chansen att följa detta fantastiska djurs vardag. Se och njut (och ja! jag kommer att överanvända min kamera - det är min första så ha förståelse ^^)


Smaska sover gott tills jag dyker upp. Väcker henne med blixten, undrar vad 17 jag gör.

Suckar åt mig innan hon tar sig en bensträckare. Är för övrigt en skicklig yogautövare, lägger utan problem baktassen bakom huvudet.

Sotis blev rädd när jag körde upp kameran i ansiktet på henne så hon ville inte riktigt vara med, fräste något om hjärtsnörp och kränkningar...

Håller sig undan.

 

Smaska tycker om att bli kliad på magen som en hund!

 

Ja, som sagt. Jag blir alltid en smula sentimental när jag har att göra med dessa überhulliga småttingar. Igår gjorde jag stora ögon innan jag och maken skulle sova när jag kliat på Sotis som lägger sig på sidan, sträcker ut ena bakbenet, kurrar nöjt. Vem behöver lägga 10.000 på en hund när man kan skaffa ett marsvin!

 

Jag behöver ett djur.


Dejting time!

Japp. Just nu är det 1 år och ca 12 timmar sedan maken friade till mig! ^^ Och det är ju värt att firas, så vi ska på restaurang i dag, har dock inte riktigt bestämt vilken ännu (+ att jag måste kolla om det finns någon som är öppen på nyårsdagen!) sen blir det bio ikväll: Avatar. Har stor tilltro till den filmen alltså, tror det kommer att vara hur bra som helst :)

Jag är ju barnsligt förtjust i fantasy och sånt!

 

Därför ska jag också fortsätta med mitt författande nu, innan det blir dags för middag. Men givetvis återkommer jag med en full recention av filmen ;) Ha en mysig första dag på året - jag gillar redan 2010! Tjing!


Välkommen 2010!

Efter en riktigt kul toppenkväll, med god mat, trevliga människor, bra musik och en hel del dansande säger jag nu god natt. Detta var onekligen den roligaste nyårsaftonen på lääänge ^^

Frej var där! En gammal polare från gymnasiet jag inte hört från på länge! Jättekul! :)

 

Nils -  Matildas helschyssta kompis och älsklingen.

 

+ Nils coola crew: idéhistorikern Olivia och läraren Maria

Två minuter i tolv! Så här glada var vi ^^

Matidla är snyggingen brevid mig.

 

I love you :)


RSS 2.0