I Lappland finns det ingen sommar

Sista dagen hemma i Gällivare, ikväll åker jag och älsklingen vidare till Luleå för att imorgon förbereda för veckorna i Råneå då jag ska göra praktik. Först ska jag hem till pappa i eftermiddag - han och Maria ska fira min födelsedag lite i efterskott, så vi ska äta lite god mat och lite god efterrätt innan papps kör oss till tåget. Har idag sovit länge, väldigt skönt, måste passa på nu innan jag börjar jobba. Sen har jag också varit ut med moster och mormor med mosters tre underbara pointerhundar: gosigare djur får man leta efter. De är ju ganska stora hundar med ett STORT närhetsbehov, så de kryper ju gärna upp i famnen trots att de inte direkt får plats!

Mysigt enligt mig!

I alla fall, åter till min fantastiskt possitiva rubrik: idag snöade det. Igen. I juni. Bläää.

Veckan som kommer blir nog bra, hoppas jag. Jag väntar på besked från Salas folkhögskola angående skrivarlinjen jag sökt in på. Förhoppningsvis kommer jag in - jag vill såååå gärna! Och på tisdag börjar praktiken. Och jag ska inleda en period av godisfrihet och förhoppningsvis lite viktnedgång. Det är ingen hemlighet direkt att jag är galet sockerberoende! Hoppas att ni får en bra dag alla fina människor där ute - jag är full av kreativ lust och var enda dag är värdefull för mig - hoppas att det är likadant för er! Ta hand om er och varandra.

Ett litet tips på vägen, om ni vill kolla in något som kan inspirera mig tokmycket och som alltid gör mig glad så är det Asja Boroš - en konstnär från Kroatien - blogg och portfolio där hon skriver om sitt liv och presenterar sina konstverk. Bilden nedan är en av mina favouriter! Klicka på den så kan vi kolla in hennes blogg!


Skaparruset

Är jag inne i just nu. Vill inte kommunicera. Vill måla tavlor. Funderar om jag inte borde göra om bloggen till en slags portfolio? Skulle inte vara så dumt faktiskt. Det får nog bli i juli när svägerskan kan hjälpa mig. Imorgon bär det av till Lappmarkerna, ska hinna träffa familjen innan jag påbörjar min praktik i Råneå - det ska bli kul fast en del av mig förfasas över att vara ifrån katterna i en hel månad så att jag nära på kedjar fast mig här hemma.

I alla fall. En del människor inspirerar mig oerhört i drivkraft och mål. Själv har jag så många drömmar och så mycket jag vill göra PÅ SAMMA GÅNG att det blir svårt att välja vad jag ska göra just idag. Igår målade jag i alla fall en djungeltavla med kiwifåglar som hade converse-skor och ett rött pärlhalsband ^^ Annars bli det en och annan naken kropp, ugglor och fåglar i allmänhet. Ska nog visa er här på bloggen någon dag. Fast först ska jag städa upp, tvinga bror att photoshopa åt mig och bara njuta en smula av lugnet i Gällivare.

Med löfte om snart återseende: God natt!!

RSS 2.0