It's a mystery!

Det verkar som att Euroflorist kommer att komma förbi med ett fång blomster åt mig under dagen. Har redan frågat maken, men han nekar. Hm. Vem kan tänkas skicka blommor åt mig? Men kul är det ju givetvis :D
Har skypat med Jenny nu på morgonen. Hon ska komma hit till Uppsala i slutet av april så på valborg ska vi till Gröna lund för att komma undan all fylla och kaos här i Uppsala :P Det blir i alla fall supergött! Längtar efter henne. För er som inte vet så var hon min tärna förutom min lillasyster när jag och Petter gifte oss. På tal om syster -  ska åka hem till lappmarkerna på fredag och blir där i en och en halv vecka. Ska bli riktigt najs att träffa min familj och lite vänner, leta påskägg och kanske åka lite slalom ^^ OCH äta en riktigt fin glutenfri pizza från Pizzabagar'n, ett av få ställen i Sverige som säljer glutenfria pizzor! Självklart med extra ost på
*Gaaarlhh*
Dreglar redan. Eftersom jag äter pizza så sällsynt sällan så är det otroligt gott när jag väl får chansen att unna mig en sån! Nu ska jag fortsätta med min c-uppsats, men innan ska jag fylla er dag med något som fick mig att skratta högt.
And by the way - sushin blev tokbra! Ska lägga in en bild på underverket sen ;)

Hemgjord sushi

Har gjort detta en gång tidigare, med halvbra resultat. Men ska som sagt göra ett nytt försök ikväll. Jag och maken ska då glufsa till vi stupar och sen mysa framför nån film hela kvällen :D Riktigt najs faktiskt. Ska strax iväg och handla det som behövs till matlagningen så jag kan bbörja nån gång - det tar ett tag att göra, men om det blir bra så är det värt allt!

Ska satsa på maki-rullar och pröva göra sån där inside out-rolls med californiafyllning :P Mumma!

Önska mig lycka till ^^


Helgens eskapader

Som sagt - Johannes fyllde ju 26 år så då tog jag, Ida och Petter och planerade ett supriseparty med barnkalas-tema. Mäkta roligt faktiskt! Jag bakade en aptårta, Ida ritade skattkarta, vi köpte partyhattar med glada djur på samt ballonger som också hade söta små djur på! Jag och Ida var i vårt esse kan jag säga er, hehe. Låter bilderna tala för sig själva ^^

Den fantastiska aptårtan made by me ;D Han är glad!

 

Alla glada med hattar på! Älskling fotar ^^

Skattkartan!

Hittat den tredje skatten - en ask pimpim, höhö!

 

Sen of course en liten fiskedamm. Det var nog bara typ 15 år sedan sist för mig!

 

I Johannes påse får han veta att vi ska på bio som avslutning. Vi kollade på "Farsan" - sååå himla rolig :D

 

Sen i mellan allt stoj gjorde darling sina specialhamburgare till middag. Mycket gott och uppskattat! Toklyckad dag faktiskt, för han anade inget inte ens när jag och Ida blåste serpentiner på honom vid dörren ;) Bra träning också inför framtida barn, aptårtan var faktiskt riktigt svår att få till, hehe, men det ser ju nästan ut som en primat om man kisar lite först!

 

Nu ska jag springa iväg och dra på mig träningskläderna, jag och Ida ska på ett pass klockan åtta! Tjing!


Another day in paradise

Ehhh. Är mitt inne i en sån där period där jag vill strö pengar omkring mig. Köpa saker. Roliga saker som kan fylla mina dagar med annat än plugg och ångest. Och självklart en helt ny garderob med fina kläder eftersom solen skiner och lurar en att tro att våren är i antågande.

Den här vintern har varit allt för lång!

Men H&Ms Garden collektion ger mig hopp om livet igen. Dock så är detta en dag med smutsigt hår och vansinnigt ont i käken av ingen anledning som helst. Kanske gnisslat tänder i natt? Det brukar jag inte göra, men som sagt: smärtan säger mig något helt annat - kunde knappt tugga min lunch. Så illa är det så det är bäst att ni tycker synd om mig ;)

Idag fyller i alla fall Johannes år. 26 jordsnurr you know, han har blivit en stor kille nu! Själv har jag börjat säga till folk att jag är 22 år, fast det bara är en liten sanning. Den hela sanningen skulle vara att jag blir 22 i maj i år, men rent själsligt känner jag mig mer som 22 än 21. Detta syndrom kommer väl att hålla i sig lagomt till jag blir 25, sen kommer jag nog bara att säga att jag är inte en dag äldre än jag är och tänka tillbaka på tider som när en konfirmand frågade mig (i höstas) hur gammal jag var.

*dimridå som för oss tillbaka i tiden*

Konfirmand: hur gammal är du?
Jag (med självsäkert leende): Gissa.
Konfirmand: Tja, du är väl 15 som resten av ledarna?

EHHHH.

Den kommentaren kommer nog inte att kännas okej förrän jag minst är 50 fyllda. Minst!

Nu ska jag försöka prestera nått annat än att titta på Salad Fingers på youtube. Freaky, men jag känner mig ung på nytt! Ahh, Salad Fingers, det hörde till det väna högstadiet - tiden i ens liv man helst glömmer.

Ha en grym fredag alla, jag ska fylla min med hemgjord chokladpudding och en massa Mario cart senare i kväll ^^

Stars and romance

Jag är en riktig youtube-nörd för er som inte redan gissat det och detta är det senaste tillskottet till mina favoritklipp! De flesta känner ju till Nick Pitera, killen med röst för två ;) Han som sjunger fantastiskt både som kille OCH tjej, eller ja, tekniskt sett så sjunger han ju bara som kille men han kan onekligen låta som den mest fantastiska sångerskan också :D

Han är röst och sjunger i denna söta animation som ni borde kolla in. Den är väldigt gullig och romantisk ^^


Kanske, kanske inte

Jag borde liksom uppdatera oftare. Men mitt humör är verkligen svallande så här om dagen kände jag inte för något annat än att bara ligga på golvet och lyssna musik. Andra dagar är jag super uppåt och jätteglad. Hm. Kan nog inte vara helt lätt att leva med har jag en känsla av :/

Skolan går verkligen superdåligt just nu. Eller om jag ska vara ärlig så har den gått ruskigt dåligt hela terminen. Och jag blir bara mer och mer stressad över att jag inte får mina uppgifter gjorda. För om jag inte fixar detta, hur ska jag då kunna tillåta mig något kul och självförverkligande om jag mot förmodan skulle komma in på skrivarakademin? För då kommer jag ju att ha en massa rester och skulder till CSN upp över öronen. Blah.

Det enda som egentligen håller modet uppe är att det är så infernaliskt kul att träna. Jag mår bra i kroppen av det. Och jag har några trevliga delmål under året inför det jag vill klara rent fysiskt.

  1. Vårruset i Uppsala den 24 maj
  2. Tjejmilen 5 september
  3. En halvmaraton innan årets slut.
Sen vill jag SHOPPA. Det vill jag alltid när jag är lite down. Köpa mig lite självförtroende. En stil. vill göra nått drastiskt med håret typ färga det grönt eller nått (nja, kanske inte! men ni förstår grejen). Vill vara ute i svängen lite. Resa, vara kreativ, träffa människor och göra mig lite vänner for life liksom.

Nu ska jag jobba lite på några rester i skolan. Förhoppningsvis kommer jag en BRA BIT idag. Annars får jag smisk.

Kort lista på mitt hetaste "Vill ha"-grejer:


Dansk-svensk gårdshund gimme gimme!

Söt klänning från H&M


VÅR!!!

Saker som imponerar på mig

Är egentligen människor som har nån suspekt talang och därför vill jag att NI ska lägga 8 minuter av ert liv till att titta på denna video. Den här snubben är inte bara grym på att imitera han är för skroven fantastisk! Jack Sparrow, Napoleon Dynamite, Orlando Bloom, Ian McKellen, Kurmit the frog, The Joker, Gollum - you name it! Han gör dom alla :D Så kolla in och njuuut!


Brorsan och bandet är färdig med demon!

Och jag är precis så stolt en syster kan vara :D Så om ni är intresserade av att lyssna på två av låtarna från demon kan ni klicka på det grymma omslaget som är designat av ingen mindre än Sophie aka Krystaldream! Och skulle det vara så att ni känner nån grym snubbe eller snubbinna som jobbar med musik och som eventuellt skulle vara intresserad av brorsans band Blue Fridays stil så kan ni nog bara smiska iväg ett melj till bror så fixar han en till demo ^^
Men nu som sagt: Kolla in hans blogg och lyssna! :D

Coolt!
Nu ska jag iväg på morgonprommis med Sir Haspalot ;)

Nog är det ju himla typiskt

Att man aldrig är så less och rastlös som när man MÅSTE plugga. Har inte särskilt mycket hopp om världen idag, men jag ska i alla fall i väg om en stund och göra mig av med lite överskottsenergi. Emil pemil Temin Temin är i alla fall i stan. Han är just nu isntängd i vardagsrummet med sin bror. Suspektaljud vittnar om att dom just nu spelar något tråkigt, våldsamt spel på min mans oförskämt stora dator.

Jag jobbar på min ansökan till Skrivarakademin. Egentligen hade jag nog kunnat skickat iväg den för länge sen. Men jag får lite prestationsångest när jag tänker på det. Arbetsprover. Tänk om typ alla i sverige skriver bättre än mig? Tänk om dom skickar tillbaka min ansökan osprättad bara för att dom ser hur jag skriver mitt namn?

Ahhh.

För vad ska jag göra för egocentriskt och kreativt om jag inte kommer in? Finns få saker jag vill mer än det här. Men jag har satt en deadline. Nu till helgen ska jag skicka in det. Oavsett. Sen blir det bara att hålla tummarna liksom.

Tur att Baman och Piderman gör mig så väldigt glad ^^


Känner mig så där illa berörd

Läste idag en av mina favoritbloggar - Spiderchick - och fick då via en länk i ett av hennes än en gång åh så fyndiga inlägg (Love you Spider!) läsa Katrin Z om hennes fantastiska åsikter om intimhygien. Jag kände mig så där härligt svenskt illa berörd och skriver således ett inlägg så att alla får veta att jag tycker så.

Eh.

Men jag kan inte direkt påstå att jag gillar hennes inskränkta sätt. Så då ger jag henne lite publicitet i stället.

Ehhh.

Men för allt i världen (särskilt ni tjejer) läs vad hon skriver och om inte för Guds skull så för er egen skull förstå vilket sjukt ideal det är! Jag för min del förlorade allt intresse för att nånsin ta i en rakhyvel igen. Bli en sån där missförstådd hårig feminist (en annan kategori bland feminister - påstår inte att alla feminister är håriga och för den delen så har inte feminism alls med kroppsbehåring att göra kan jag tycka. Men jaja, ni förstår grejjen! Ville bara gardera mig en aning.)

Som sagt. Jag känner bara väldigt starkt för att göra som kärringen mot strömmen som en slags hämnd mot denna inskränkthet. Och numera bära upp min kroppsbehåring med stolthet. Kanske jag skulle trycka upp lite coola pins också:

"Rör inte min muff!" eller "Mer hår till folket!"

Ni som vill raka er - gör det. Men snälla gör det inte för att spån som Katrin säger det! Gaaaah!

Ska försöka att vända andra kinden till så fort jag svalnat lite. Forgive me.

SKA

Ja inte att jag ska nått. Nej. Jag och syster stötte ihop med två fajtande riddare igår när vi strosade hemmåt från Fyrishov. Jag blev ju tvungen att fråga. Och snubbarna sa att dom tillhörde SKA - sällskapet för kreativ anakronism. Ifall ni inte visste det. Så en av killarna räcker över sitt hemmabygge - ett träsvärd och berättar passionerat om vad de sysslar med. Som kendo. Fast istället för katana så kör dom mer medeltida europeisk stajl på det hela. Jag var imponerad! Så om ni är intresserad av riddare och sånt coolt (som jag är) så kan ni ju samla er i Ekonomikum-parken vid ett tiden nästa söndag (jag tror i alla fall att det var den tiden han sa) och checka in detta fantastiska eskapistiska skådespel ^^
Snajsigt!
Nu bär det av till stan. Min syster vill att vi ska utmana stormen och shoppa ändå. Jag tyckte nej. Men hon har sina knep för att övertyga mig. Så nu ska vi bege oss ut. Brr.

RSS 2.0