Veckans glitter:

Går för övrigt oavkortat till min lillebror Jonathan, som kommer hit nu på onsdag! Jag längtar apmycket efter honom. Vi ska gå på "New Moon", äta I's fantastiska chokladcookies, chilla och springa lite på stan. Han stannar här till den 10 december och åker hem med mig på samma tåg - så jag får resesällskap. Jag och Jonathan har alltid varit superbra vänner och det är bara 1 år och 3 månader mellan oss så vi har haft varandra att leka med under uppväxten :D


Det är vår kusin Anna som tagit bilden!

Jonathan är en skitgo kille som är en riktig begåvning när det kommer till musik - han kommer slå igenom när som helst! Miss u bro ♥ Kolla in hans blogg om ni vill!

Sista dagen i november

Och det spöregnar ute. Trist. Men bra för mig, för jag behöver inte gå ut något idag, eller jo, egentligen. Har skrivit ett nytt brev till min Jenny som är i England sen några månader tillbaka som jag måste posta sen, men jag kan fixa det i eftermiddag och då har det förhoppningsvis slutat regna. Det är verkligen en kontrast till mina bardomsjular där det alltid är tjockt med snö redan i oktober. Hemmavid hade det varit mellan 25-31 minusgrader. Kanske inte sååå frestande men jag saknar snön lite faktiskt (trodde aldrig att jag skulle erkänna det eftersom jag är snöhatare nr 1). Men jag har nog kommit på att det inte är snön i sig som jag hatar utan bara faktumet att den ska ligga på backen från oktober till slutet på maj - i n t e  k u l ! Men till jul vill man ha ett vintervitt landskap. Ser så himla mycket fram emot att åka hem till mamsen och syskonen den 10 december...

Då får jag äta pepparkaksdeg.

För er som inte känner mig så får ni nu veta min största svaghet ifall ni någonsin behöver "take me down" ala Superman. Pepparkaksdeg är mitt kryptonit. Men det ska vara  den min mamma gör, den är godast i hela världen! Så jag ser verkligen fram emot att tvinga min lillasyrra att baka pepparkakor med mig, även om jag misstänker att det inte blir vansinnigt många kakor för min del eftersom jag brukar äta mer än halva degen ♥

Nåja, sorry för att jag skrivit uselt lite i helgen! Jag har haft fullt upp! Igår adventsstädade vi ägenheten och wow vilken skillnad! Vi har också julpyntat lite (jag lyckades till och med smussla in två jultomtar i lägenheten som jag köpte på Rusta igår, trots att maken HATAR tomtar!). Vi har också hängt upp lite röda julkulor i fönstret i vardagsrummet och tagit fram adventsljusstakarna.


Söta tomtemor från Rusta

Igår gjorde jag färdigt alla julklappsinköp också. Kastade mig ut i julstressen i Uppsala centrum som var smockfullt med människor som var på julmarknaden. Men jag hade bara två ärenden där: julklapp åt pappa och hans sambo samt en julklapp åt svärmor. Sen cyklade jag vidare till Rusta och IKEA där jag köpte lite pynt + julklappar. Skitjobbigt när jag skulle släpa med mig allt hem på cykeln, men väldigt najs att jag fixade allt  ett svep :D Så jag slog in julklappar igår!

Har ni också fixat färdigt julshoppingen?

Julshopping!

Ahhh *pustar ut* Vilken dag! Igår var en riktigt trevlig dag, i alla fall med chokladprovningen. Maken tyckte väldigt mycket om det, men jag tyckte nog inte riktigt att det var värt pengarna! vi fick prova 9 olika sorters mörk choklad och analysera aromerna medan en vin/cigarr och chokladexpert berättade om chokladens process från olika bönsorter till kända exklusiva producenter. Men chokladen vi fick smaka var bara små 5 g bitar för ca 8 kr styck, dvs 72 kr för alla bitarna, men själva provningen kostar ju mycket mer än så. :( Så här står det på hemsidan:

"En garanterat trevlig sammankomst där ni förutom chokladprovningen också får lära er lite mer om choklad.

Under chokladprovningen får ni prova 10 olika sorters choklad under ett föredrag, och kvällen avslutas med
att ni får prova praliner ur vårt sortiment."

För det första var det 9 olika sorters choklad och sen fick vi då inte smaka några praliner från sortimentet, däremot fick vi 10% rabatt om vi ville köpa. Det tycker i alla fall jag är dåligt! Jag satt hela kvällen och väntade på pralinerna utan att de dök upp! Och med tanke på priset för provningen kunde de i alla fall hostat upp nån bit man fick smaka! Det som var positivt i alla fall var att det var en kul och trevlig stämning under provningen, mycket på grund av gruppen men också för att chokladexperten var både proffsig och rolig. Och sen ska sägas att personalen på Chocolat är väääldigt trevlig och verkar kunna en del om choklad också. Men som sagt - ska ni på chokladprovning nån gång kanske ni ska pröva ett annat ställe!

Idag har jag varit uppe redan klockan 8.00!! Jag som är konfirmandledare på min fritid hade en temadag med konfirmanderna. Det hela var väldigt trevligt och roligt! Efteråt cyklade jag till stan där julskyltningen pågick för fullt med marknad!! Jättemysigt men crowded till tusen! Jag mötte upp med I och vi travade runt på stan tills stängningsdax. Hann köpa:

  • Julklappspapper i rött och i guld med naturfärgat snöre till.
  • julklapp åt lillebror E (min minsta lillebror, inte han som kommer nästa vecka)
  • julklapp åt J
  • julklapp åt maken
  • + två adventsstakar att ha i fönstren imorgon när vi städat klart!
Mysigt men tröttande bland allt folk! Nu ska jag springa ner till J och I, där maken befinner sig just nu. Grabbarna har fixat middag idag och det blir tacogratäng! Mumma! Ha en göttig lördagkväll snyggingar ^^

Chokladprovning!


Hade helt glömt bort att idag är fredag ^^ Jag är helt veckovild nu för tiden. Hade en tid hos min syo i tisdags, åker dit, säger "Hej, visst var det nu jag hade tid?" Hon stirrar på mig och svarar "Jo, men det var ju förra tisdagen!" så jag hade missat det med en vecka och jag som var såå säker på att jag hade pratat med henne och bokat tiden förra veckan. Nu när jag och maken steg upp i morse så frågar han vad det är för datum. "27:e" säger jag och då slår det mig - det är ju fredag idag! Hur hände det egentligen? O_o

Hade nästan glömt bort att det är idag vi ska på chokladprovning tillsammans på Chocolat här i Uppsala :D Maken fick ett presentkort från Liveit.se på en Chokladprovning för två i julklapp förra året men vi har bara inte haft tid eller kommit ihåg det förrän ganska nyligen, si sådär en månad innan presentkortet går ut, haha. Men det ska bli häftigt! Vi är riktigt förtjusta i fina praliner och när vi firar något brukar vi alltid åka ner till busstorget där Anneli K har en chocolateria, för att köpa några sorter vi inte prövat förut ^^ sen har vi en liten "provning" hemma där vi utvärderar  nya smaker, hihi.

Nu ska jag äta lite frukost och smälla i mig några clementiner innan jag ska plugga lite. Har två referat att skriva till nästa vecka och jag tänkte vara klar med dom i god tid den här gången! Ha en superbra dag så återkommer jag mer sen om chokladprovningen!


Kväll med I

Nu är skolan klar för idag. Blev väl emottagen av kär man när jag kommer hem vid fem. Han kokar potatis och vi avnjuter en F A N T A S T I S K middag bestående av varmrökt makrill, potatis och romsås - Sååå himla gott :D Är fortfarande lite mätt men I ringde precis så vi ska vidare för att simma dom där 50 längderna och det ska bli så skönt efter en dag sittandes vid en skolbänk.

Det är verkligen roligt att se att fler hittar hit till min lilla blogg. Jag har knappt hunnit starta med bloggandet men det är verkligen roligt ^^ Kommer så småningom att fixa en digitalkamera också att det kan bli lite spännande bilder på min fejja också :P Men ekonomin håller inte riktigt den här månaden - för mycket julklappar som ska köpas! Men jag prioriterar faktiskt julklapparna hellre, jag älskar att slå in presenter, skriva små personliga julhälsningar på paketen och se glädjen hos den som får den. Längtar verkligen till första advent nu på söndag, då blir det adventsstädningen + julklappspyssel så att hela lägenheten kommer bli belamrad med snören och tejp och papper i roliga färger...

Ser också fram emot hemresan till Gällivare den 10 dacember. Den 11 december är det nämligen mormors årliga tjejfest och jag ska hjälpa henne med efterrätten i år. Den är dock hemligstämplad tills vidare, vet inte hur många av min släkt som läser här nämligen ;) Konceptet är följande med mommos tjejfest:

  • En dag där kvinnorna får lite avlastning med barnpassning och sånt (har ju inga barn än, men det är kul ändå)
  • En trerätters som ofta brukar slå Nobelmiddagen ;)
  • Där släktens fyllda 18 åringar av kvinnligt kön inbjudes att ta del av visa äldre kvinnors hemligheter ^^
  • Menyn är alltid hemlig och är alltid unik med olika teman varje år
Haha, det är väldigt trevligt + en schysst ursäkt att få klä upp sig lite! Har köpt en jättesnygg svart klänning i typ sammet som jag ska ha tillsammans med lila strumpbyxor och ett blingit diadem från H&M - ni har säkert sett dom: Diadem i svart, silver och blått med paljettblommor på? Mycket bra! :D

Nu ska jag packa min badpåse för I väntar en trappa ner, skriver nog mer senare ikväll! Tjing!

God morning starshine, the earth says 'Hello'

Trallalalalalaaa! Idag tog jag mig upp strax innan tio, det är tidigare än på mycket länge :) Blev extremt glad igår kväll när jag insåg att min lektion inte började 08.15 som den alltid brukar utan 13.15. Lite skillnad ;) Tur att jag inte kastade mig ur sängen klockan sju, cyklade i vild panik till skolan - eftersom jag hade varit "sen" i vanlig ordning - bara för att finna att det är hela 6 timmar kvar till lektionen startar. Jag hade lugnt lyckats, det är en sån där typisk sak jag hade kunnat göra. Men inte idag serrö! Idag har jag flyt!

Skrev som sagt färdigt mitt referat igår, måste börja med två nya idag som ska vara färdiga nästa vecka. Men å andra sidan har jag också mina två sista lektioner också nästa vecka! ^^ Tidigt jullov för mig, även om jag har lite rester jag måste ta itu med då. Surfade runt på H&M igår och köpte ett sött diadem och lite bling som jag spanat på ett tag:


och ett jättesött armband:

I like ♥

Nu måste jag förbereda seminariet i eftermiddag, men jag skriver mer senare. Ska iväg och simma ikväll med I och jag har sett fram emot det en hel vecka nu ^^ Jag känner mig så duktig, otränad, men duktig ♥ Ha det bäst idag, det ska jag i alla fall! Tjing!

Ahhh...

Äntligen blev jag färdig med referatet! Pust. Det blev långt ifrån det bästa jag skrivit, men vad gör man när man är vääääldigt skoltrött och inte riktigt lyckas uppmana styrka nog att ta itu med det som måste göras :S Men nu blir det äntligen Ben&Jerrys och ett avsnitt House med världens bästa make innan sänggående! Tjing och G'natt ^^



Oh yeah!

Dialog

Jag och maken vid middag, vi pratar om den tre miljoner år gamla apmänniskan Lucy. Jag brister ut i skönsång varpå maken tittar överraskat på mig.

Maken: Jag trodde att du skulle börja sjunga på Lucy in the sky with diamonds!
Jag: Vilken låt?
Maken (förbryllad): Men du vet! Beatlessången? Den som Lucy är döpt efter!
Jag: Jaha?

Jag brister ut i sång igen, denna gång min egen improviserade variant av Lucy inte sky with diamonds.

Maken: OJ, det där var ju riktigt likt! Eller i alla fall de första tonerna.
Jag (glatt överraskad): Verkligen? Jag hittade bara på!
Maken: Eller, ja rytmen i alla fall.
Jag: Coolt!
Maken: Eller, ja, texten var ju som rätt.

Så mycket för det ;) Ni får inte mobba mig, jag tillhör släktet som aldrig lyssnat på The Beatles! Två andra kommentarer jag fått från mina fina livskamrat igår och idag:

Maken ser djupt in i mina ögon innan vi ska släcka lampan och sova igår.
Maken: Du är min guldkant på tillvaron.

Sötast eller vad?

Idag säger han till mig när jag klagar på röran i lägenheten:

Jag (ilsket): Vi lever i ett skyffe!
Maken: Men det gör inget, för jag har dig.

Jag är lyckligt lottad ♥

Now I'm ready!

Ny dag, nya tag!

Dagens väder: Regn

Sinnestillstånd: Trött men glad

Skuter upp: Bokreflektion

Japp, men pengarna är mina i alla fall, vilket innebär något trevligt lite senare idag :) Fick lova lillebror att the gang och jag inte såg New Moon förrän han kommer hit dvs. nästa onsdag! Längtar dit! Han jobbar sin sista dag idag och imorgon flyger han neråt landet för att träffa lite kompisar i Örebro, men på onsdag som sagt så kommer han hit i 10 dagar. Hihi, har redan gjort upp planer, stackars bror. Ska baka mina favoritcookies till honom, sen ska vi bara chilla och catcha up ♥ När det är 130 mil som skiljer en åt från sin familj så att man inte kan ses ofta värdesätter man verkligen de stunder man ändå får tillsammans. Tills dess kan ni ju kolla in brorsans blogg om ni känner för det ;) Ha en grymt bra dag, nu ska jag fortsätta med mitt pluggande så jag kan ta det lugnt ikväll med mina tre favoritkillar:

Ben

Jerry

och maken ♥

Ps. är grymt sugen på att köpa en digitalkamera redan nu. Några tips på nån bra sort som inte kostar skjortan?

Hopp om soligare dag imorgon!

Dagen blev inte mer lyckad sen senaste inlägget :P Pluggade och försökte verkligen koncentrera mig utan resultat. Så har kommer ha bakläxa imorgon... Men hoppas fortfarande på en roligare, soligare dag då! Hoppas liksom innerligt att mina härliga moodswings bara är pms, har aldrig koll på när mensen ska komma igång. Annars kanske jag är på väg ner i nån deppig skit igen. De två förgående terminerna har verkligen varit tunga och när jag närapå rammade den omtalade "väggen" har jag försökt ta det lugnt. Nu har jag den lugnaste vardagen och det är sååå otroligt tråkigt. Men som människa blir man sällan nöjd.

Hur som helst! Imorgon kommer CSN och det innebär: god mat, julklappsshopping, inhandlandet av lite julmys (ska adventsstäda lägenheten i helgen) och kanske en Ben&Jerrys att splitta med maken över någon romantisk film ^^ Och på torsdag drar jag och I till simhallen igen! Träningsverken från förra veckan - jaja, jag ÄR otränad - har äntligen lagt sig så nu ska jag ta i med hårdhandskarna igen ;) Det var så vansinnigt skönt att röra på sig, förstår inte hur jag kunde glömma det!

Längtar också efter en digitalkamera så jag kan fota och lägga upp på bloggen. Men det blir inte förrän till jul. Längtar!

Se där ja! Nu känns det redan bättre. Ska bara be världens bästa make att klia mig lite på ryggen, sen kan jag nog somna lite gladare trots allt ♥

Foki looki - Ny tävling!


Yay! Världens sötaste tjej har tävling. Igen! Och jag är givetvis med eftersom jag älskar tävlingar och det är gratis och man vet aldrig ^^ Så här är läget: Om man gillar gulliga smycken i cool Q-pot stil men inte riktigt har råd med orginalet så finns cocoo.se en helgrym sida med smycken i söt stil. Välj ut något du gillar lite extra, gå in på Fokis blogg och följ tävlingsinstruktionerna vettja! Så kanske du blir den lycklige ägaren av nåt nytt blingit krimskrams ♥ Jag hoppas själv på att vinna denna sötnos:


ARTIKEL NUMMER: 23548

Söt eller hur? ♥

Vad sägs om lite rå fisk?

I dag har jag inte varit på topp. Sitter och känner mig dålig och stressad för att jag fortfarande inte är klar med mitt bokreferat som ska mejlas till alla i kursen ikväll!! Igår var ungefär lika dålig. Kom på den lysande idén att jag skulle göra lite god fudge åt maken. Följde ett superlätt recept till punkt och pricka. Jag skulle koka smeten i ca 40 minuter. Efter 12 minuter (ja, exakt bara 12 minuter!) så var smeten hård som sten och det bidde ingen fudge.

Men chokladsmakande tandknäckarchokladbräckkola som man var tvungen att gå lös på med en hammare för att få loss bitar. Men maken tyckte det var gott ändå och det har krasat en hel del mellan våra tänder i går och idag. Trodde godiset skulle räcka LÄNGE. Nepp, slut nu ^^

Ikväll blir således en härlig pluggkväll. Bläh. Men nu måste jag cykla iväg! Dagens glädjeämne följer nedan:

Sushi till middag! Smarrsmarr ♥


The end of a weekend

Tjolahopp nu är Hasper i säkert förvar igen! Han blev strörtlycklig när B brummande deklarerade att de var hemma hos sin skatt igen. Jag och maken var mitt i ett nytt parti Carcassonne och jag förlorade igen. Den bajskarten lyckades bygga sig in i min fantastiska stad som hade kunnat gett mig 128 himla poäng! Grrr... Det är den inre speldjävulen som kommer fram i mig när jag inte vinner. Jag vill liksom att han ska vara så där naiv som jag är (eftersom jag inte spelat spelet mer än några gånger tidigare) och bara gå i mina fällor eller få de sämsta bitarna. När han väl får nåt bra så sabbar han jämt för mig och då blir jag sur varpå han milt och på ett äckligt ärligt snällt sätt förklarar att han kan låta bli att lägga bitarna taskigt. Men jag blir bara surare och vill inte att han pjoskar med mig. Haha, så jag är inte helt lätt att spela sällskapsspel med ;)

I dag har Hasper personifierat och glorifierat rasen hund. Som den prästhund han är så helgade han sabbaten på bästa sätt genom att köra ett sömnmarathon genom nästan hela dagen! Och när han började vakna till för lite bus så kom B och I (en annan I alltså) hem och fick ta över - Mohahahahaha! Ska gå och sova nu, är väldigt trött efter att ha blivit väckt ytterligare några gånger i natt igen. Men han är så adorable så man kan inte bli arg på honom.

Med undantag när han bet ett hål i min nya vinterjacka.

Men jag ska sy ihop den.

Tror jag.


I övrigt har söndagen bara spenderats med maken. Vi har tittat på massor med House-avsnitt och jag kommer på mig själv att säga underliga medicinska termer på amerikanska.

Hemocromatosis. Cardiac arrest. Differential diagnosis.

Jag är skadad.

By the way...

Gårdagen var världigt trevlig. Det går finfint att passa upp på Hasper även om han för tillfället är ganska olycklig när hans favoriter är bortresta. Allt har som sagt gått bra utom möjligen att han sov dåligt stackaren och väckte mig och maken 05, 07 och 09 imorse. Är lite sliten idag med andra ord. Igår så såg jag, maken, I och J Twillight och plötsligt förstår jag hajpen kring denna saga! Nu bara måste jag se New Moon så jag får veta hur det går för darlingarna Bella och Edward ♥ Vi åt även lite (*host* ganska mycket *host*) Schwartswaldtårta som Haspers matte köpt åt oss. Gott! Men det blev i gräddigaste laget ;)

Det kanske enda otrevliga (förutom de fina väckningarna i morse) var att Hasper kanske inte skulle ha fått någon Chili con carne av mig tidigare under dagen... Han fes som om det vore hans sista akt i livet och eftersom vi inte direkt ville att den smaskiga tårtan skulle smaka av den omgivande tarmgasen tog vi en ganska lång promenad i förhoppningen att han skulle besluta sig för att göra nr2. Men icke! vi gick och gick och gick. Kissandet var det inget fel på men bajset hade tydligen hamnat på tvären eller nåt för det kom inget annat än gas! Jag, I och J gick bakom Hasper när J plötsligt storknar. Jag tar ett djupt andetag och erfar hur det är att ramma en vägg av avföring! Där fick vi nog och jag frågade snällt J om han inte kunde tänka sig att lyfta Hasper i tassarna så att jag och I gemensamt kunde spritsa ur honom det där som uppenbarligen ruttnade i den stackars hundens innandöme.

Förslaget avslogs.

Inget bajs kom, men vi fick en lugn kväll ändå där tårtan smakade som den skulle. Nu imorse däremot så bestämde sig det fina djuret för att lägga en ordentlig kabel. Det var makens tur att plocka upp. Jag var nöjd. Slutet gott allting gott.

Dagen innan dragningen!

Haha, jag vinner knappast för jag vinner i stort sett aldrig något (som resten av världens befolkning då!) men jag tänkte att det inte skadar att prova! :) För de få som kanske snubblar in här idag och av en händelse inte kollat in min favoritbloggerska Fokis blogg borde göra det PRONTO! Hon har en tävling just nu där man kan vinna en Iphone! Inte dumt va? ^^

Gå in på Fokis blogg och läs instruktionerna om ni vill göra som mej och kasta in en tävlingsansökan i sista minuten! Här hittar ni det Iphontillbehör som jag gillade allra mest på MrGizmo.se - ett snyggt orange case i läder med lite bling på ^^ Skulle definitivt köpa denna om jag ägde en Iphone! Håll nu tummarna för mig, skulle inte vara så dumt att vinna en finfin telefon som man annars inte har råd till med studentbudget!

Men som sagt: Oddsen är inte stora. I detta nu är det 3326 som tävlar om en telefon, haha! Så må den bäste, mest Iphone-behövande personen vinna!

Iron Man

Skitcool film alltså! Jag är ett riktigt fan av superhero-movies och jag är en hård domare, men Iron Man (jag vet att den är ganska gammal nu, men jag har inte kommit mig för att se den förrän nu!) var totaly frekken awsome ;D Jag älskar spänningen och det faktum att den inte byggde på blodskvätt och övervåld för det är jag ganska trött på nu (undantag Watchmen - sååå snygg). J blev nog inte gladast av att jag sågade slutscenen men han borde vara lite van vid att jag säger vad jag tycker om en film. Ni behöver inte vara oroliga, ingen spoiler alert - men om ni sett den så måste ni väl hålla med om att slutet inte var bäst? Det är inte så det går till i Superhero världen. Marvel är fortfarande min nr 1, men DC comics är helt klart på nr. 2, mycket pga Batman Begins som inte ens är hälften så bra som The dark night. Marvel har fortfarande mest ess i rockärmen ^^

Ett störande faktum är dock - för er som sett The incredible Hulk från 2008 - att Tony Starks alias Iron Man dyker upp i slutet av Hulken filmen. What's with that? På IMDb verkar det som att efter uppföljaren till Iron Man 2010 så kommer det en till film - The Avengers 2012 där både Robert Downey Jr (dvs Iron Man) och Edward Norton (Hulken) är med. Jag som tyckte att Hulken sög så pass mycket att den borde för mänsklighetens bästa kastas på filmbål, medan Iron Man är supercool, skulle DÖ en plågsam, långsam, piiinsam död om denna The Avengers skulle bli något i stil med Aliens vs Preditors, Freddy vs Jason - Iron Man vs The Hulk så kommer jag att bli ledsen. Det är ett koncept som aldrig skulle kunna vinna! LEAVE MY HEROES ALONE YOU BASTARDS!!!

Glömde nämna!

Att bakgrunden till bloggen är hämtat från en talangfull snubbe på deviantART som är så schysst att man får använda hans bakgrunder gratis. Kolla in här!

Veckans glitter:

Men glädje kan jag kora cd:n med Antony and the Jonsons "The crying light" till veckans glitter. Lyssnar just nu på spotify och jag älskar verkligen Antonys röst ♥ Han har så oerhört mycket känslor i sin sång.

I cry, ''"Glitter is love!"''
My eyes pinned inside
With green jewels
Hanging like Christmas stars from a golden vein


- Epilepsy is dancing, från The Crying light

 

Denna skiva är definitivt något jag hoppas tomten kommer med i år ^^ Tillsammans med Donkyboy's "Caught i a Life" och lite Regina Spector. Detta är alltså det jag lyssnar på mest just nu, tyvärr så finns inte hela Donkyboy's album på spotten, däremot finns Winnerbäcks nya som jag inte hunnit lyssna in mig på, men det kommer!

 

Ska strax börja med maten. I och J kommer på middag idag, sen ska jag faktiskt försöka få något gjort ikväll. Sov till halv ett idag, så mycket för den "nyttiga" dagen. Har således inte fått något gjort och känner mig seg. Är lite orolig över min trötthet, jag verkar kunna sova hur mycket som helst men jag är aldrig särskilt pigg. Lillsyrran håller på att testas för hemokromatos - en blodsjukdom som är resistant, så om hon har den måste båda mina föräldrar testa sig + jag och mina två brorsor. Hon märkte det på en intensiv trötthet och trodde hon hade järnbrist, men hon hade 50% högre järnvärde än normalt istället! Och som den hypokondriker jag är så skulle hemokromatos vara det minsta jag har ;)

 

Imorgon inleds i alla fall min och makens myshelg med Hasper - virvelvinden på fyra tassar! Han är en supergosig irländsk setter som vi ska vara hundvakt åt under helgen. Ser verkligen fram emot kriminalare på tv med en jättehund i famnen. Vi har ingen tv här hemma så det är lite lyxigt att se på tv numera! Haha! Nu ska jag börja med maten! Ha det gött.


Oh what a feeling!

Idag har varit en sån där trist dag då jag bara vankar av och an och inte lyckas med något jag företar mig. Som om jag hade en liten ilsken poltergeist efter mig som bara såg till att min onsdag skulle bli den rövigaste på länge. MEN jag vet hur man råder bot på just detta!

Ghost busters?!

Nej, men jag och I tog tummen ur, åkte ner till centralbadet och simmade skiten ut både oss själva och nämnda poltergeist. Jag hade glömt hur skönt det är att träna och hur mycket jag tycker om att simma! Nu är jag helt skönt slut i kroppen och kommer sova fantastiskt. Och att världens bästa make med kärleksgullt glödande blick önskar ge sin hårt presterande fruga en fotmassage trots att hon varit en riktig pain in the crack hela dagen, gör inte saken sämre direkt! Att ge utlopp för en drös energi som hotar dränka en kan vara det smartaste draget på länge. Nu känner jag mig så där käckt hurtfrisk:

Jag (till I): Vet du vad, imorgon ska jag nog stiga upp åtta! Och ta en promenad med stavarna innan nio, då jag äter lite gröt till frukost och bara kickstartar igång dagen! *flinar som en dåre*
I (stirrandes med sin milda rådjursblick på sitt allra mest förstående sätt): Det låter bra, men tänk på att du måste övertyga dig nog mycket ikväll att du inte tvekar när klockan ringer, annars blir du kvar i sängen.

Öh, som om hon kände mig eller nåt, hoho! Skulle inte jag kunna pallra mitt lata arsle upp vid åtta på morgon trots att det fortfarande är natt vid den tiden?!! Skulle inte moi?

...
...
...

Fast vid närmare eftertanke... Nio, eller kanske tio blir en bättre tid *hosthost*. Nu ska jag dansa iväg, borsta gaddarna sen ska jag klejma min massage ^^ G'Natt

Today must have been one of the strangest days...

Nu börjar det likna något! Är inte helt färdig men börjar bli nöjd ^^ Ska strax rusa till bussen, har konfirmander i eftermiddag och vi ska uppföra ett litet drama baserat på de 10 budorden, hehe. Idag drog jag, maken och J till Ekonomikum ihopp om en baconspruta. Allt slut självklart! Ska göra ett nytt försök imorgon, då ska vi vara på plats två timmar innan vaccinationen börjar. Himla dumnt att det ska vara så svårt att få den där sprutan. Skriver mer ikväll! *springer*

Äntligen!

Nu börjar det likna nåt! Har mycket kvar att fixa, men det får bli imorgon! Är rätt nöjd i alla fall, har trixat med HTML halva kvällen ^^ Nu kanske det blir lite roligare att läsa bloggen! Kommer troligen bli helt färdig imorgon! Yay! Nu ska jag bara borsta tänderna och krypa ner brevid min man för att välkomna John Blund - är aptrött. G'natt.



Trött och ont i näsan

Vet inte hur jag lyckades men jag råkade köra in min näsa i makens panna så att det knakade oroväckande rejält. Oh ja, smärtsamt! Har spenderat dagen med att göra kyrkfrukost (vart vi bor är det plikt att göra det en gång om året och nu var vår lägenhet uppskriven idag) och efter detta blev det lite rännande. Träffade en massa härliga människor och vänner under eftermiddagen innan jag och maken handlade lite, åkte hem och gjorde härlig jordgubbssmoothie och åt mackor framför dr. House, andra säsongen. Muchos bra!

Men nu sova, har längtat efter det hela dagen. Håll tummarna att jag får min litteratur i morgon så jag kan börja plugga, annars lär jag väl bara slänga bort dagen på att kolla "X-men evelution". Ve mig! Sen ska jag piska I lite så att jag kanske kan få färdigt bloggdesignen, har några idéer och hon är bara så brutalt duktig med photoshop.



Watchmen.

Himla cool film alltså! Det blev dock lite i senaste laget eftersom jag och maken måste upp nio imorgon. Gaak! Så nu sitter jag här med alldeles för mycket djupa tankar efter filmen som var så snygg (om än i slaskigaste laget). Maken suckar och tycker att vi har vänt på dygnet eftersom ingen av oss är direkt trötta nu, fast kockan är sent - vi är ju som två förtidspensionerade ^^ Bara sitter i vår lägenhet och ugglar hela dagarna, men som tidigare skrivet så var jag och I på stan en vända (lite för lång vända eftersom hon varken hann klippa mig eller hann göra färdigt bloggen, men det kommer!

Köpte i alla fall en riktigt snygg blå längre jacka på Cubus för en nätt peng samt en jättesöt klänning som jag tänkte ha till mormors tjejfest, nyår + två bröllop i januari och februari. Om man är fattig student får man inte vara dum, ska variera mig lite med olika snygga strumpbyxor och accessoarer. Ska nog kanske lägga upp nån schysst bild på båda inköpen imorgon om jag hinner innan kyrkan. Ska tvaga mig lite och försöka tvinga bort den vattenfasta maskaran som griper om mina ögonfransar sen blir det sängen. God natt!



Chase me from the streetlights...

Soft kväll. Sushin var godare än vanligare och sällskapet var roligt! N:s kusin + kusinens sambo + N:s kursare var med och käkade och det var trevligt att träffa lite nytt folk. Vi satt och snackade en bra stund efter maten slinkit ner samt prövade en cool japansk melonläsk - Melon Creamy Soda - som N köpte och bjöd runt ^^ Så nu köpte jag en sån till I som älskar allt med syntetisk melonsmak hehe. Hon får den imorgon som tack för hjälpen med bloggen! Anyway back to mainstory: Vi åker hem till N:s kusins tvåa där det plötsligt vimlar av folk. Det sjungs lite för N och sen bjuds det på vegansk tårta och julmust, kunde dock inte smaka av tårtan eftersom jag är glutenallergisk men glad make sa att det var gott! Sen blir det lite teologi och politik innan allt avrundades med lite improviserad reagge efter N + kursare åkt, som kusinens sambo + polare bjöd på medan make glatt gav sig i kast med att spela på en melodica medan ögonen lyste! Haha, söt ♥

<--- mystisk japansk läsk med melonsmak!

Det låter inte långt, men kvällen blev lång, i alla fall för någon som inte sovit mer än några enstaka timmar och haft en lååång dag så ska det bli brutalt skönt att sova. Och sen har jag också trippen till stan i morgon med I att se fram emot  ^^ Ska bli kul att shoppa lite, har inte gjort det på över ett halvår typ (inte inräknat grejer till bröllopet).

Och vad som hände med N?

Jo, hennes kursare har tydligen gått en kurs i hur man kular så nu är de ute i skogen och kular på. Om du bor i Uppsalatrakten kan du lyssna extra noga nu, om du hör några högfrekventa lockrop från skogarna! För övrigt så pratade jag med bror nyss, han som kallas för Ost (vi tar det en annan gång) och jag berättade glatt att jag upptäckt ett nytt band som är jättebra: donkeyboy. Helt lycklig över att jag hittat nått nytt att lyssna på som är bra som inte verkar vara allt för mainstream, grusas lyckan snabbt av en suck från bror.

"Jamen dom har jag ju lyssnat till i flera veckor på jobbet ju! Du vet, jag lyssnar på radion ganska ofta!"

Happ, så då är dom en radiodänga alltså? Men jag gillar dom ändå! får väl skylla mig själv för att jag aldrig lyssnar på radion ^^



Gaaak!

Det är inget kul att blogga utan en snygg design, eller hur? Och särskilt inte att läsa. Min blogg ser just nu ut som en extremt blasé, tråkig, dumtrist och... och alldeles underbar blogg. Blahk. Längtar till i morgon för då ska jag och I ta en räd på stan, det blir nog lite shoppa av ^^ En ny vinterjack om jag hittar, ett par tjocka strumpbyxor i ylle och kanske en söt lite vardagsnära klänning eller en schysst lång stickad tröja! Sen ska hon klippa mitt hår lite, jag tänkte slänga i en hårfärg - inget dramatiskt men lite bonda toner så jag kanske kan få lite lyster i mitt ack så döda barr. SEN kommer det jag har väntat på!

Julafton?

Stålmannen?

En miljon kronor?

Nepp, men... BabababaBAM! Elins nya, fräscha bloggdesig all made by Elin och I i samarbete med photoshop och några andra små vänner ^^ Då kanske jag till och med känner att det skulle vara värt att blogga mer, oftare och intressantare saker + kanske våga länka till min egen blogg utan att behöva skämmas för i dagsläget svea rikes tråkigaste blogg, hoho.

Sitter just nu och försöker plugga lite. Fick veta idag att jag har min sista föreäsning den 4 december så mitt jullov börjar tidigt i år o.O Men innan dess har jag tre litteraturreferat att skriva + några små ynkliga rester så som min... hosthost... B-uppsats... host, som ännu inte är klar. Jag bävar om jag ska vara ärlig. Men det går sakta men säkert frammåt, jag ska vara färdig med allt innan jul så jag kan slappa järnet!

Ikväl blir det i alla fall sushi på Yukikos - Uppsalas bästa sushiställe! N fyller år så maken och jag ska dit, äta gott, umgås och sånt där man gör när en vän blir lite äldre. Och jag kan säga att jag är så himla sugen på sushi ♥

För övrigt har jag lagt till lite på min julönskelista bland grejer min man kan välja bland. Såg att kyssjohanna hade rea!! Och jag älskar lite udda smycken som är gulliga och blingiga så jag blev helt kär i dessa (vet att jag är lite efter med själva modegrejen men för skroven, dom blir inte mindre gulliga för det!)


"Choux a la crème Necklace"



"Strawberry Parfait Necklace"



"Ice Necklace Strawberry"


Q-pot gör världens sötaste smycken, tycker ni inte? ♥ Dessa kostar på rea mellan 650-699 kr Lite dyrt kan jag tycka, men det är designsmycken så då kostar det alltid lite extra! Jag vet inte riktigt vilken av dessa jag helst skulle vilja ha, men jag tror att det skulle bli glasskulan ^^

Ha en riktigt skön fredagkväll!



Pssst!

Jag fick ett tips från Yaiya att hon hade samma tävling från Bracy.se där man kunde vinna en valfri berlock och eftersom jag inte hade turen med mig förra gången så prövar jag igen! ^^

Vill ni också tävla om jättesöta berlocker så kolla in Yaiyas blogg här.


Det finns så mycket jag behöver!

Suck. mammon har mig i sitt grepp igen. Ett järngrepp! Jag fick hem HMs nyaste katalog för någon dag sedan och jag som vid tillfället låg i soffan och kände mig sjuk sjuk sjuk tog en penna och kryssade för allt jag ville ha ^^ Det blev mycket... hade jag haft si så där några tusen extra så hade jag lugnt unnat mig en ny garderob, har i princip inte köpt några kläder alls i år!! Bröllopet svalde liksom alla extrapengar en stackars student kunde skrapa ihop. Det blev ett fantastiskt bröllop, men det var inte gratis! I morgon ska jag släpa maken + J till vaccineringskön för att få det överstökat. Nöff nöff! Här nedan kommer lite grejs som kommer att stå på min önskelista i jul ;)



Snygga strumpbyxor med rosmönster för 129 kr till mormors tjejfest eller nyår!



Skitsnygg klänning 349 kr


Underbart armband 99 kr


Och örhängen i samma läckra färger - 69 kr

Och ett supergulligt diadem för 39,50!

Det fanns betydligt mer men listan skulle bli för lång ;) armbandet och strumpbyxorna är de absoluta favoriterna! Men som sagt, mina pengar kommer att fråmst gå till julklappar till familjen och vännerna, men om jag har tur blir det lite över så att jag kan ge mig själv en lite klapp i förväg ^^

Nu ska jag göra något vettigt, eftersom hela dagen gått åt till att slacka. Blir förhoppningsvis en prommis med I ikväll, då ska jag jobba stenhårt på att få henne att hjälpa mig med bloggdesignen i helgen! Om jag spelar rätt kort så säger hon ja (Ben&Jerry) <3



Ok, det här kommer att ta ett tag!

Har bytt grunddesign en gång till, denna gång är det en av blogg.se egna som jag ska mickla med. Egentligen har jag inte tid att sitta här - fortfarande i min pyjamas! Har lovat maken att städa i köket innan han kommer hem, sen måste jag packa och handla lite. Åker på konfirmandläger i dag. Det blir en härlig busstur på fyra timmar tillsammans med ett gäng hormonstinna 15 åriga killar som visserligen är hur goa som helst men jag kommer att behöva godis!

Igår såg jag båda Bridget Jones filmerna tillsammans med en väldigt god vän tillika svägerska. Sen efterföljande deeptalk om livet och sånt. Riktigt gött! Men det föranledde till att jag inte var i säng förrän vid tre och nu känner jag mig segare än kola. Men angående filmerna, tycker ni inte att hon är härligt normal och alldaglig? Förvisso extremt pinsam, men ändå!


För övrigt fick jag två brev alldeles nyss! Hur ofta får man brev nu för tiden? Det ena kom från England från en fantastisk vän som just nu går bibelskola där och jag måste säga att jag är ganska stolt över att jag lyckats hålla igång brevflödet - har väl hunnit skicka fyra brev i alla fall. Och kommit på att det dessutom är jättekul! Teknologins ålder kan slänga sig i väggen! Det andra brevet var från min söta mormor som berättade lite om vad som händer uppe i Lappland och så skickade hon med en liten slant, så jag ska nog unna mig en tidning också till bussresan ^^ Tack mormor!
Till de spöken som kanske läser detta önskar jag en fantastisk helg som förhoppningsvis blir lite mindre grå än den är nu. Och glöm inte bort farsdag på söndag! Over and out


 


Nu förstår jag...

Har micklat med HTML hela dagen och det tar sig måste jag säga! Det är inte helt lätt men jag börjar i alla fall få kläm på det mest grundläggande. Mitt nästa projekt blir väl en snygg header så jag ska gräva fram lite bilder och klippa klistra lite ;) Det är ju det som blir roligast!

Idag har det fallit stora snöflingor över Uppsala. Jag brukar i regel bli djupt deprimerad och skriva bittra dikter men i dag blev mitt konstaterande: "Det är synd att det aldrig blir någon norrländsk vinter här nere" och då var det ändå just det som jag flyttade ifrån när jag lämnade Gällivare och Luleå för varmare breddgrader! Men jag antar att det bara är jag som längtar efter vintervitt, krispig frost och julmys med familjen. och att min längtan efter riktig vinter bara visar på hur vuxen jag börjar bli, höhö. Pratade med min underbara lillasyster igår och jag tror jag lyckades få ur henne ett löfte om pepparkaksbak när jag kommer upp den 10 december - och då är pepparkaksbak inte bland det roligaste hon vet ^^

Har börjat spana en hel del efter julklappar också. Jag brukar i stort sett vara helt färdig med pysslet och inköpen lagomt till första advent, med det enorma fördelen att man slipper en hel del julträngsel. En annan fördel är också i mitt fall att i Gällivare finns det inte riktigt så många butiker som man kanske skulle önska sig så möjligheterna är fler här i Uppsala. Dock så krävs det ganska mycket kreativitet på presentfronten i år för några dagar efter julafton ska jag och maken ta oss till Luleå och hans familj där min käre svärfar fyller 50 år, efter detta bär det av till Gällivare igen för då fyller min kära mamma 50 år! så det blir mycket högtider och kalas i årets slutskede och början.

Det närmsta festligheterna som väntar skulle ha varit den fantastiska Ansgarsgasken som är den 21 november, men i brist av pengar vinkade jag en ny klänning adjö och konstaterade att man inte kan ha råd med allt. Så vi ska vara hundvakt istället åt Hasper, en rödhårig stark vilja och en riktig orkan på fyra tassar. Men jag älskar djur och jag älskar Hasper ♥

Den tionde december vankas mormors årliga tjejfest och i år ska jag hjälpa henne med efterrätten. Mormors tjejefest brukar i folkmun kallas kort och gott för nobelmiddagen, eftersom hon alltid tänkt ut en stjärnsprakande trerätters tillsammans med ett roligt tema. I år kommer min kusin Anna att initieras eftersom hon fyllde 18 i år!

Nu ska jag fortsätta bängla med blogg samt kolla om inte några av mina favoriter har uppdaterat!


ps. har nu en gratisdesign från http://designandmakeup.se/category/gratis-design.html men som jag har ändrat ganska radikalt från hur den sett ut, för jag fick tipset att börja ändra i en redan existerande design! Tjing!

Just ja! Jag tävlar ju också!



Tävlingen avslutas Söndag den 8:e november kl 21.00


På http://designandmakeup.se/ så kan man alltså tävla om jättesöta berlocker!

Och eftersom jag just nu är inne i en "åh, berlocker är det sötaste som finns"-period blev jag glad och prövar lyckan. Detta är faktiskt den första bloggtävlingen jag är med i och jag håller som sagt tummarna på att en gullig berlock ska bli min ^^

 

Så kolla in Elins (I know, världens bästa namn!) blogg och tävla ni med! (Öhh, ursäkta att jag redan låtsas som att jag skulle ha en läsarkrets på några hundra redan!) Anyway - do it! Då kan man vinna ett armband också om mer än 200 personer tävlar!

 



Bloggdesign

Nu startar jag upp en blogg som förhoppningsvis blir lite mer intressant och långvarig än tidigare projekt i bloggosfären. Jag är inte helt haj på det här med bloggdesign ännu, men jag ska undersöka saken närmre och förhoppningsvis få en personlig design som speglar mig lite bättre. Denna bloggdesign jag just för tillfället använder är en gratisdesign som Malla C gjort och som finns på http://malinsofiacalmebring.blogg.se/category/gratis-designer.html

 

Saker här kommer att förändras och jag kommer pyssla så smått med designen när jag har tid över, har även för avsikt att lägga in lite bilder när andan faller på, men första ska jag kolla upp en lämplig digitalkamera för en sån har jag velat ha i sju evigheter nu och det är dags att införskaffa en sådan. Annars får jag använda makens systemkamera! Om ni som av en händelse råkar snubbla in här under bloggens uppstart får gärna lämna tips på bra kameror som även en fattig student kan ha råd med! ^^



RSS 2.0